GT

PWC: K-PAX-Bentley en Lone Star-Mercedes succesvol in SprintX-races Virginia

180429 PWC VIR K-Pax Bentley R1
Baptista/Soulet wonnen als Pro-Am-team de eerste SprintX-race in Virginia

Virginia International Raceway was de locatie voor de tweede ronde van het SprintX-kampioenschap in de Pirelli World Challenge, in totaal het vierde evenement van het seizoen. Tijdens de 'PWC Grand Prix of Virginia presented by Audi Sport' ging de zege in de eerste race nogal verrassend naar een Pro-Am-team, te weten het Braziliaans/Belgische duo Rodrigo Baptista/Maxime Soulet in de K-PAX Racing-Bentley. In de tweede race leken Baptista en Soulet wederom op weg naar succes, maar uiteindelijk zegevierden Mike Skeen en Scott Heckert in de Mercedes-AMG GT3 van Lone Star Racing. Jeroen Bleekemolen kwam in actie in de Black Swan Racing-Porsche 911 GT3 R – een nieuw chassis, na de ellende van het voorgaande SprintX-weekeinde in Austin – en eindigde samen met teamgenoot Tim Pappas als vierde en vijfde in de Pro-Am-klasse.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

In de eerste race startte de CRP Racing-Mercedes van Daniel Morad vanaf de pole-position. De Canadees leidde gedurende de eerste negen ronden, maar moest toen de hevig aandringende Rodrigo Baptista in de K-PAX Racing-Bentley voor zich dulden. Na de pitstop met rijderswissel nam Maxime Soulet de Bentley over en reed de overwinning naar huis. Het duo won daarmee tevens de Pro-Am-klasse. Daarachter endigde de R. Ferri Motorsport-Ferrari van Miguel Molina en Toni Vilander op de tweede plaats, een positie die het team had vervoverd door de goede timing van de pitstop. Daarachter eindigden drie Porsches, de Pfaff Motorsport-911 van Wolf Henzler en Scott Hargrove, de GMC Racing-Porsche van Alec Udell en Corey Lewis en de Alegra Motorsports-Porsche van Michael Christensen en Spencer Pumpelly. Jeroen Bleekemolen werd samen met zijn teamgenoot Tim Pappas in de Black Swan Racing-Porsche negende algemeen en vierde in de Pro-Am-klasse.

180428 PWC Virginia uitslag race 1

180429 PWC VIR Lone Star R2
Lone Star-Mercedes-rijders Mike Skeen en Scott Heckert wonnen de tweede race

In de tweede wedstrijd passeerde Fabian Schiller in de CRP-Mercedes vrij snel na de start Maxime Soulet in de K-PAX-Bentley en nam zo de leiding. Vertraging bij de pitstop en verder tijdverlies in de tweede helft van de race als gevolg van een losgeraakte splitter stond echter een overwinning voor het CRP-Mercedes-team van Schiller en Daniel Morad in de weg. Het was een ander Mercedes-team, Lone Star Racing, dat met rijders Mike Skeen en Scott Heckert, met de zege aan de haal ging. Aanvankelijk leek de K-PAX-Bentley op weg naar herhaling van het succes van zaterdag, maar in de slotfase verschalkte Mike Skeen in de Mercedes Rodrigo Baptista in de Bentley en legde zo de basis voor de overwinning, die vervolgens niet meer in gevaar kwam. De Bentley-rijder raakte vervolgens het juiste spoor bijster, ging wijd en viel terug naar de vijfde plaats na contact met de bandenstapels. De CRP-Mercedes van Schiller en Morad leek nog op weg naar de tweede plaats, maar door een gebrek aan brandstof viel de Mercedes in de laatste ronde nog terug naar de vierde positie achter twee Porsches, De tweede plaats ging naar Scott Hargrove en Wolf Henzler in de Pfaff Motorsports-Porsche, terwijl Michael Christensen en Spencer Pumpelly in de Alegra Motorsports-911 de derde plaats behaalden. Baptista en Soulet wonnen opnieuw de Pro-Am-klasse, waarin Jeroen Bleekemolen en Tim Pappas vijfde werden.

180429 PWC Virginia uitslag race 2

180429 PWC VIR Pfaff Porsche
Wolf Henzler en Scott Hargrove werden in beide races beste Porsche-rijders

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet