Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Chevrolet eert Ron Fellows

Chevrolet eert de man die aan de wieg gestaan heeft van het succesvolle Corvette programma in de ALMS-series en Le Mans, de Canadees Ron Fellows.  Fellows die met het testprogramma van de Corvette C5 begon, boekte de allereerste zege met dit type en won in 2002, 2003 en 2004 het ALMS-kampioenschap voor Chevrolet.

ron_fellows

Tekst: Willem J. Staat, foto: PR 

De Amerikaanse fans kozen Fellows de laatste jaren als de populairste coureur. Fellows won behalve in de ALMS, ook in de NASCAR Craftsman Truck Series en de NASCAR Busch series, boekte 19 overwinningen in het inmiddels ter ziele gegane TransAm-kampioenschap. De Ron Fellows Corvette komt in de herfst op de markt en kost in de VS ruim U$ 77.500. Van de auto zullen er 399 geproduceerd worden, waarvan er 300 bestemd zullen zijn voor de VS, 33 voor Canada en 66 voor de rest van de wereld. De Corvette Convertible fungeert andermaal als pace-car tijdens de Indy 500. 

Kort Amerikaans Nieuws: 


Champcar schrapt wedstrijd in Denver


Champcar heeft de wedstrijd in Denver voor dit seizoen noodgedwongen moeten schrappen vanwege “tijdsproblemen” met omliggende faciliteiten rondom het stratencircuit. In verband met de Democratische Nationale Conventie in Denver 2008, vindt de race ook dan niet plaats. Champcar telt dit seizoen 16 races, waaronder twee in de Benelux, het grootste aantal evenementen sinds 2003. 

Sneer van Jeff Gordon aan Montoya

Juan Pablo Montoya ontving via de media een sneer van NASCAR-coureur Jeff Gordon. “Ik heb respect voor Tony Stewart dat hij in de sportscars is gestapt. Montoya heeft voor de beste F1 Teams gereden en hij kon zich altijd makkelijk aan een nieuwe auto aanpassen. Nou, hij zal straks wat meer moeite met onze auto’s hebben” waarschuwde de meervoudige NASCAR-kampioen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet