TCR Series

TCR: Niels Langeveld en Michelle Halder smaakmakers in Most. Lokale held Petr Fulin wint

Voor de twee TCR-wedstrijden in Most kunnen Niels Langeveld en Michelle Halder het beste als de smaakmakers van het weekend omschreven worden. Door een motorwissel moest de Nederlander voor R1 vanaf een 27e plek starten en Michelle Halder was vandaag de eerste vrouw die een TCR podium behaalde. De beide wedstrijden werden gewonnen door de Fin Antti Buri en Petr Fulin met Audi en Seat.2018 Niels
Spektaculair en sensationeel optreden van Niels Langeveld in R1.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Niels Langeveld en Michelle Halder smaakmakers in Most. Lokale held Petr Fulin wint
De eerste TCR-wedstrijd op zaterdag leverde een overwinning op voor de Fin Antti Buri die vanaf een tweede startplek vertrok. Mike Halder eindigde in de Honda Civic TCR als tweede gevolgd door de Oostenrijkse veteraan Harald Prozyck met een Opel Astra TCR. Buri had een bijzonder goede start en zette direct polesitter Mike Halder onder druk. Na 90 seconden was er al de eerste safetycar interventie vanwege een gestrande auto in de grindbak. Bij de herstart vertraagde Buri iets waardoor hij van Halder afstand kon nemen. Kort daarna opnieuw een safetycarfase voor de gestande Golf GTI TCR van de Fransman Theo Coicaud(technisch defect). Met nog 7.30 minuten te gaan volgde de laatste herstart maar in de kop veranderde weinig meer. Vanaf een 27e startplek zorgde Niels Langeveld voor veel spektakel door als 11e te eindigen en nipt een Top 10 klassering te missen. "The drive of the day". In de tweede wedstrijd eindigde Langeveld als vierde.

2018 Finish Most R2

Petr Fulin wint R2
De lokale held Petr Fulin wist op zondag de tweede wedstrijd op zijn naam te schrijven. En eigenlijk was hij evenals op Oschersleben niet meer dan een gaststarter. Vier races en vier verschillende winnaars in de TCR Germany. Fulin kon zijn thuisoptreden met een zege afsluiten. Fulin: "Dit is perfect en het had niet beter kunnen lopen. Hard werken en ik voelde mij geen moment veilig. Luca Engstler heeft veel druk gemaakt en Michelle heeft sensationeel gereden."

Met een goede start legde Fulin de basis voor zijn allereerste TCR Germany-overwinning. Hij ging direct aan polesitter Coicaud voorbij die al in de tweede ronde naar de tiende plek terugviel en vervolgens moest de safetycar al na vijf minuten voor de Fransman ingezet worden. In de allerlaatste ronde zorgde Michelle Halder voor spektakel door Luca Engstler van de tweede plek te verdringen. De Engstler Motorsport-coureur was in de overtuiging dat de wedstrijd voorbij was en ging van het gas. Halder ging direct aan haar rivaal voorbij en pakte een fraaie tweede plek en de 18-jarige is daarmee de eerste vrouw die een TCR Podium behaalt.


2018 Halder M
Michelle Halder. Eerste vrouw op het TCR Germany podium.

Uitslag R1
1 30 Antti Buri » LMS Racing » 32:38.560
2 7 Mike Halder » Team Honda ADAC Sachsen » + 0.397
3 22 Harald Proczyk » HP Racing International » + 5.315
4 54 Simon Reicher » YACO Racing » + 7.107
5 2 Petr Fulin » Fullin Race Academy » + 9.002

Uitslag R2
1 2 Petr Fulin » Fullin Race Academy » 33:17.851
2 53 Michelle Halder » Profi-Car Team Halder » + 1.133
3 8 Luca Engstler » Liqui Moly Team Engstler » + 1.354
4 14 Niels Langeveld » Racing One » + 3.863
5 22 Harald Proczyk » HP Racing International » + 4.047

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet