GT

GT4: Geen vrijmarkt, maar wel vuurwerk voor Beitske Visser op Koningsdag

180427 BMW Car Launch 1
Vuurwerk tijdens de presentatie van de BMW-teams en rijders voor het seizoen 2018

Voor Beitske Visser zat een bezoek aan de vrijmarkt of andere dingen die een mens in Nederland op Koningsdag doet er vandaag niet in. Vuurwerk was er echter wel. Samen met haar collega-BMW-coureurs en de diverse raceauto's van het Beierse merk stond ze namelijk in het middelpunt van de belangstelling tijdens de BMW M Motorsport Car Launch in de BMW Welt in München. Nog het hele weekeinde hebben fans tijdens de BMW M Motorsport Days daar de gelegenheid om van nabij kennis te maken met de sportieve activiteiten van BMW. Eigenlijk zou ook Nicky Catsburg er als andere Nederlandse fabriekscoureur bij geweest zijn, maar voor hem stond een roll-out op het programma – die overigens te elfder ure alsnog werd verschoven – zodat hij elders was. Wel zorgde Frank van Meel als directeur van BMW M GmbH voor nog meer Nederlandse inbreng bij het evenement.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: BMW

180427 BMW Car Launch DTM 2
De DTM-rijders, -auto's en -teambazen van BMW

Bij de Car Launch presenteerde BMW voor het eerst alle zes BMW M4 DTM's in hun uiteindelijke kleurenschema's voor het nieuwe seizoen, dat eind volgende week traditiegetrouw van start gaat op het circuit van Hockenheim. Ook de BMW M8 GTE, waarmee BMW eveneens komende week op het circuit van Spa-Francorchamps zijn debuut maakt in de GTE-Pro-klasse van het FIA WEC, was aanwezig, evenals de BMW M6 GT3 en de BMW M4 GT4. Ook de BMW M4 GTS safety-car voor de DTM werd gepresenteerd, evenals een BMW M1 Procar uit de gelijknamige raceserie, die een kleine vier decennia geleden furore maakte op de internationale circuits. Dat de BMW M1, die dit jaar zijn 40-jarig bestaan viert, nog steeds fascineert, lijdt geen twijfel.

180427 BMW Car Launch 3
De BMW M1 fascineert nog steeds

De BMW-DTM-coureurs Augusto Farfus, Timo Glock, Bruno Spengler, Marco Wittmann en nieuwkomers Joel Eriksson en Philipp Eng waren aanwezig, evenals WEC-rijders Martin Tomczyk en Alexander Sims en junioren Beitske Visser en Nico Menzel. Ook BMW-sportdirecteur Jens Marquardt was van de partij, net als de twee DTM-teambazen Bart Mampaey en Stefan Reinhold. In de ochtend brachten de rijders een bezoek aan de fabriek van de BMW Group in München.

180427 BMW Car Launch 4
De BMW M4 GT4, waarmee ondermeer Beitske Visser in actie komt

180427 BMW Car Launch 5
De dit jaar nieuwe BMW M8 GTE
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet