Sportscars

Sportscars: Button en Nasr in actie op Le Mans

5ac8853b225a5

Anderhalve maand voor de 24 Uur van Le Mans zijn opnieuw twee rijders met Formule 1 ervaring toegevoegd aan de deelnemerslijst. SMP Racing maakte bekend dat niemand minder dan voormalig wereldkampioen Jenson Button dit seizoen voor het Russische team zal uitkomen, terwijl ex-Sauber rijder Felipe Nasr voor Cetilar Villorba Corse zal uitkomen op Le Mans. Met Button en Nasr staat het aantal rijders dat in de Formule 1 gereden heeft nu op 23.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: FIA WEC

Button tekende een contract voor het 'superseizoen' van het FIA World Endurance Championship, maar zal de eerste race van het seizoen op Spa-Francorchamps aan zich voorbij moeten laten gaan wegens verplichtingen in het Japanse Super GT kampioenschap. De Brit zal daarom zijn officiële LMP1-debuut maken tijdens de 24 Uur van Le Mans met de BR1-AER die hij deelt met de Russische rijders Mikhail Aleshin en Vitaly Petrov. 

Nasr vervangt bij Cetilar Villorba Corse Andrea Belicchi, die zich volgens de officiële communicatie van het Italiaanse team terug moet trekken door problemen met zijn rug. De Braziliaan, dit jaar ook actief in het IMSA WeatherTech Sports Car Championship met de Action Express Cadillac DPi-V.R, reed vorig jaar tijdens tests al zo'n 500 kilometer met de Dallara P217. Naast de 24 Uur van Le Mans zal Nasr ook in alle resterende races van de European Le Mans Series te zien zijn.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet