Diversen

Aankomend weekend vol en spectaculair programma bij Trophy of the Dunes op Circuit Zandvoort

0425-Persbericht - Trophy2018-Essay5-PB

Op 28 en 29 april organiseert Circuit Zandvoort de Trophy of the Dunes. Bij dit evenement wordt het publiek getrakteerd op een mix van snelle en keiharde truckraces (met meer dan 12.000 pk), wedstrijden met toerwagens en GT's, een sterk veld klassieke Formulewagens en ook volop strijd tussen Porsche racebolides.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

0425-Persbericht - Trophy2018-Essay1-PB

Zwaarste en snelste racetrucks in actie
Een uitdagende serie bij de Trophy of the Dunes is het Dutch Truck Racing Championship. Zoals de naam al doet vermoeden, maken de racewagens even plaats voor een sterk startveld vol zware, maar zeer krachtige racetrucks. Contact tussen de racetrucks wordt niet geschuwd en het blijft een meer dan indrukwekkend beeld wanneer een startveld van in totaal meer dan 12.000 pk richting de Tarzanbocht dendert. De Trophy of the Dunes vormt de start van het nieuwe truckrace-seizoen.

0425-Persbericht - Trophy2018-Essay2-PB

Marcel Albers Memorial Trophy
Het programma wordt ook gesierd door de populaire Marcel Albers Memorial Trophy. In deze klasse wordt gestreden om een trofee ter nagedachtenis aan Marcel Albers. Aan de start verschijnen diverse Formule Ford formulewagens met coureurs uit verschillende landen. Daarbij komt een aantal coureurs in actie die speciaal voor de wedstrijd op Zandvoort een auto hebben laten prepareren. Tijdens de Trophy of the Dunes komen de Formule Ford racers tweemaal in actie.

0425-Persbericht - Trophy2018-Essay3-PB

Sterke groei voor STWC
Ook de Nederlandse serie genaamd STWC is van de partij. De STWC (Super ToerWagen Cup) komt met sterk gegroeid startveld naar Circuit Zandvoort. Van BMW 320D WTCC tot Volvo 850 en van Porsche 997 GT3 Cup tot BMW E46 GTR. De serie biedt een platform voor coureurs die strijden op competitief niveau, met sportiviteit hoog in het vaandel. De STWC staat open voor alle toerwagens, GT's en geselecteerde silhouettes. Twee wedstrijden van elk vijftig minuten, inclusief verplichte pitstop, staan op het programma voor deze raceklasse.

0425-Persbericht - Trophy2018-Essay4-PB

Porsche Club Racing
Het programma van de Trophy of the Dunes telt ook vier wedstrijden van de Porsche Club Racing serie, de enige race club in Nederland exclusief voor Porsches. De PCR biedt een racepodium voor elke Porsche, ongeacht type of bouwjaar. Met veel plezier strijden de coureurs in drie divisies. De snelste klasse daarbij is de RS Cup divisie, waarin de kanonnen zoals de GT3 Cup, de GT2, en de 944Turbo racen. Naast een divisie waarbij de auto's zijn gelijkgeschakeld op basis van pk/gewicht-verhouding is er ook een eenheidsklasse met gelijkwaardige Porsche 944 cupauto's.

Mooi veld bij Historic Monoposto Racing
Ook voor de liefhebbers van wedstrijden met klassieke raceauto's is er veel te beleven. Zo komt de Historic Monoposto Racing serie in actie met snelle Formule 3, Formule Ford 2000 en Formule Vee's uit de jaren '70 en '80. Twee races zullen worden verreden door het interessante startveld met formulewagens.

TIJDSCHEMA

poster-trophy

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet