Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Masters Historic Racing

Masters: Groeten van het eerste Motor Legend Festival op Imola


imola2018-sat-43

Ahum, typisch Alfa? Een 33 SC12 die na 20 meter alweer stilvalt...

imola2018-sat-27

Aparte verschijning: een van de Indycars van Alfa's mislukte Amerikaanse avontuur. Een Lola-Alfa Romeo, maar in de kleuren van het verkeerde jaar, zo leerde snel contact met dé kenner op dit gebied.

imola2018-fri-69

Voor de Martini-auto's was een fraaie tentoonstellingsruimte ingericht.

imola2018-fri-70

Waarin behalve Lancia's en Porsches ook Brabhams stonden.

imola2018-fri-74

En de DTM Alfa kon aan twee demo-thema's tegelijk meedoen!

imola2018-fri-50

Tijd voor een wandeling. Imola is een vreemd circuit. Geen randweg of zelfs pad langs de baanposten, als fotograaf loop je gewoon over de openbare weg, door een woonwijk en zelfs langs een wijngaard om plotseling ergens een hek te vinden waar je (hopelijk) doorheen kunt. Allemaal op het binnenterrein van het circuit! Net als het Parco Acque Minerali, waar de kinderen vlak langs de baan spelen.

imola2018-fri-51

Aan de andere kant van de woonwijk schuif je het hek open en sta je opeens bij de dubbele linkerbocht die ook Acque Minerali heet.

imola2018-fri-65

Op de terugweg lopen we om naar het Senna-monument. Maar eerst voor deze Mustang een voetje van de vloer in de Variante Tamburello.

imola2018-fri-66

Daar zit 'hij' dan. Een prachtig standbeeld, in een toepasselijke gedenkende houding. De aankleding van de fans maakt hem bijna levend.

imola2018-fri-67

Achter het monument de volgehangen hekken. We hebben inmiddels vele coureursmonumenten gezien, maar deze maakt extra indruk doordat je voelt dat de plek leeft.

imola2018-fri-2

imola2018-fri-3

Senna is niet alleen aanwezig bij het monument, maar overal op het circuit.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet