Racing Shows

Racing Shows: The Belgians at Le Mans van 5/5 t/m 1/7 in Autoworld Brussel

De geschiedenis van de Belgen in de grootste wedstrijd van de wereld gaat terug tot 1923, het jaar van de eerste editie. 101 piloten en 296 deelnames zorgden voor 12 algemene overwinningen, 24 podiumplaatsen, 48 klasseoverwinningen en één Damesbeker. Een rijke oogst, zoveel is zeker! Swaters, Beurlys, Bianchi, Frère, Gendebien, Mairesse, Rouselle en Dubois speelden een hoofdrol in de eerste gele armada. De tweede golf deed het daarom niet minder goed. We denken aan coureurs zoals Ickx, Boutsen, Dieudonné, van de Poele, Duez, De Drijver, Witmeur, Libert, "Christine", Regout en vele anderen.

Belgians at Le Mans aff A4

Aangeleverd bericht
Foto PR.

In samenwerking met de Belgische sectie van L'Automobile Club de l'Ouest zet Autoworld enkele van de auto's waarmee die Belgen hun prestaties neerzetten 'in the Spotlight'. Nu reeds kunnen we volgende auto's aankondigen: Peugeot 905, Argo-Porsche, een Porsche 934, een Shelby 350GT, Simca Abarth 1300, Ford GT40, Tank Chenard & Walker, Mazda 787 B Le Mans 1991 (tot op heden de enige Japanse auto die ooit de 24u van Le Mans won), Inaltera-Rondeau, Rondeau "Belga", Toyota 94C-V, DB HBR5 , en zelfs een Renault 4 CV !

Er zal ook speciale aandacht zijn voor de grote Belgische coureur Lucien Bianchi ter gelegenheid van de 50e verjaardag van zijn overwinning met een Ford GT40 in Le Mans 1968, samen met Pedro Rodriguez. Daarnaast is er ook een tentoonstelling van schaalmodellen op 1/43 van de auto's waarmee de Belgen in Le Mans schitterden.

De tentoonstelling « The Belgians at Le Mans » valt samen met de voorstelling van het boek van Lucien Beckers « 101 Belgians – Les Belges aux 24 Heures du Mans » dat in mei 2018 wordt gepubliceerd door Testacoda.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet