Road to Indy

Indy Lights: Dubbelslag voor Patricio “Pato” O’Ward in Alabama

indy-tieners

Race 1:
Patricio "Pato" O'Ward maakte gelijk na de start van de eerste race een overtuigende passeeractie op poleman en Andretti Autosport teamgenoot Colton Herta en pakte de koppositie in de Mazda Grand Prix van Alabama.
O'Ward, de Mexicaanse tiener uit Monterrey, profiteerde optimaal van deze actie en wist daarna gedurende de wedstrijd Herta achter zich te houden en naar zijn tweede overwinning van dit seizoen te rijden.
Uruguay's Santiago "Santi" Urrutia, die als koploper in de tussenstand naar Alabama kwam, werd als derde afgevlagd. Er gingen slechts acht wagens van start.

indy-lights-start

Uitslag race 1

Race 2:
Patricio "Pato" O'Ward was ook op zondageen klasse apart en won onder natte omstandigheden ook de tweede wedstrijd van de Mazda Grand Prix van Alabama. Alleen de Braziliaanse rookie Victor Franzoni, uit Sao Paulo, kon zijn Juncos Racing's Soul Red Dallara-Mazda IL-15, nog enigszins in de buurt blijven met een kleine zes seconden achterstand na de finishvlag. Colton Herta eindigde op flinke achterstand als derde.

Uitslag race 2

Door het perfecte weekend van O'Ward's steeg de 18-jarige rijder naar de koppositie in het rijdersklassement van de Indy Lights Presented by Cooper Tires. Met vier van de 17 races gereden heeft hij 16 punten voorsprong op Urrutia. De volgende twee races in deze serie worden gehouden in Indiana voor de Royal Purple Synthetic Oil Grand Prix van Indianapolis op 11 en 12 mei aanstaande.

Stand na 4 races

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet