Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Ye eerste Chinese winnaar, Lundgaard wint voor het eerst voor MP op Monza

MON FR20 DL-7485

Opnieuw twee nieuwe winnaars in de wedstrijden voor de Eurocup Formule Renault 2.0 op Monza: op zaterdag won Yifei Ye namens Kaufmann, terwijl rookie Christian Lundgaard op zondag voor MP Motorsport de eerste zege binnenhaalde sinds het Nederlandse team vorig jaar terugkeerde in de Eurocup. Max Defourny maakte in de tweede race het succes voor MP compleet door naar de derde plaats te rijden. Richard Verschoor blijft intussen in de hoek waar de klappen vallen: na een uitvalbeurt gisteren kwam hij vandaag niet verder dan een negende plaats.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Dutch Photo Agency

Ye schreef zaterdag twee Chinese primeurs op één dag: nadat hij al als eerste Chinese coureur een pole in de Eurocup had veroverd, werd hij later op de dag de eerste Chinees met een overwinning in de klasse. Ye leidde van start tot finish, met een seconde voorsprong op de sterk presterende Christian Lundgaard, die bij MP voorlopig de ouderejaars Max Defourny en Alex Peroni in de schaduw.

MON FR20 SR-9092

Lundgaard pakte die tweede plaats wel na contact met Max Fewtrell (R-Ace) in de eerste bocht, wat Fewtrell als een van de winnaars uit het eerste raceweekend een reisje naar de pits bezorgde. Lorenzo Colombo (JD), nog een sterke rookie, werd derde. Richard Verschoor lag aan het begin nog vierde, maar werd later gepasseerd door Alexander Smolyar (Tech 1). Twee ronden voor het einde viel de Nederlander uit, wat de vijfde plaats aan Alex Peroni gaf.

Op zondag mocht Colombo van pole vertrekken. De snelle Italiaan pakte de leiding bij de start, maar een safety car vanwege een aanvaring tussen Peroni en Smolyar legde de zaak even stil. Bij de hervatting behield Colombo de leiding, vóór Lundgaard, Fewtrell en Ye, maar de laatste twee kwamen met elkaar in aanraking in Ascari, wat Ye een straf van tien seconden opleverde.

MON FR20 SR-9546

Daarna volgde weer een safety car, nu om de gestrande auto van Red Bull-junior Neil Verhagen (Tech 1) te vergen, en van die herstart profiteerde Lundgaard optimaal door Colombo buitenom te passeren in de Variante della Roggia. Defourny klom intussen sterk op van de achtste plaats op de grid om de resterende podiumplaats te claimen. Richard Verschoor reikte niet verder dan de negende plaats. Zijn opvolger als SMP F4-kampioen, Christian Lundgaard, leidt nu ook in de stand om het kampioenschap.

Eurocup FR2.0, Monza, 21-22 april 2018