Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Van der Garde testcoureur Spyker ...en Super Aguri

Het vinden van een Formule 1-stoeltje past wat betreft moeilijkheidsgraad in het rijtje Mount Everest beklimmen en een zeiltocht over de Atlantische Oceaan; het is een prestatie van jewelste en alleen weggelegd voor de grootsten onder ons. Hoe ironisch is het dat ‘onze eigen’ Giedo van der Garde op dit moment in het bezit lijkt te zijn van twee Formule 1-zitjes. Nadat hij woensdag jl. zijn eerste F1-kilometers maakte in een Super Aguri werd hij nu gepresenteerd als testrijder bij Spyker.


Tekst: Daan Jeuken

Het is een vreemde situatie waarin Giedo van der Garde momenteel verkeert. Alles leek in kannen en kruiken voor 2007; Van der Garde mocht als derde rijder bij het Super Aguri-team rustig leren zwemmen in het Formule 1-bad. Gisteren maakte de Nederlander zijn eerste F1-kilometers in de jacht op een superlicentie, maar donderdag 1 februari kwam daar ineens de bekendmaking dat de Nederlander één van de vier testrijders van Spyker F1 wordt. Naast Van der Garde delen Fairuz Fauzy, Adrian Valles en Markus Winkelhock deze positie. Van der Garde en Fauzy zijn de twee aangewezenen om op de vrijdagen tijdens de raceweekends te rijden.


Maar hoe zit het dan met Super Aguri, waarvoor Van der Garde eerder nog reed? Veel verder dan ‘contractuele problemen tussen het Japanse team en de Nederlandse coureur’ zijn we nog niet. De equipe van teambaas Aguri Suzuki heeft inmiddels wel al verkondigd dat zij er vanuit gaan dat de Nederlander komend jaar de rood-witte kleuren zal gaan verdedigen. Het zal dus ongetwijfeld worden vervolgd. Maar hoe de uitkomst ook moge zijn, twee Formule 1-teams die om je diensten vechten mag toch op zijn minst egostrelend genoemd worden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet