24H Series

24H Series: Verrassende pole-position Hofor-Racing bij première 12H Navarra

Hofor-Racing 800pix

De Hofor-Racing-Mercedes-AMG GT3 (#1, Michael Kroll / Chantal Kroll / Roland Eggimann / Kenneth Heyer / Christiaan Frankenhout) heeft verrassend de pole-position veroverd voor de première van de Hankook 12H NAVARRA. Christiaan Frankenhout reed de drie snelste ronden in de kwalificatie, maar zijn tijd van 1:39,161 minuten op het 3,933 kilometer lange Circuito de Navarra was genoeg om de eerste algehele pole-position voor een team uit de A6-Am-klasse in de 24H Series powered by Hankook veilig te stellen.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

IDEC SPORT RACING 800pix


In een uitermate spannende kwalificatie, waarin de tijden van de eerste acht auto's slechts negen tienden van een seconde uit elkaar lagen, was het regerend A6- en GT-kampioensteam bijna een halve seconde sneller dan de IDEC SPORT RACING Mercedes-AMG GT3 (#17, Patrice Lafargue / Paul Lafargue / Dimitri Enjalbert), die voor het eerst dit seizoen de eerste startplaats in de A6-Pro-klasse behaalde. Nog eens 0,03 seconde daarachter completeerde de Bohemia Energy racing with Scuderia Praha Ferrari 488 GT3 (#11, Jiří Písařík / Josef Kral / Matteo Malucelli) de top drie van het algemeen klassement in de kwalificatie.

Endurance Team Romania 800pix

Als op één na snelste in de klasse A6-Am start de Swiss Team-Mercedes-AMG GT3 (#15, Roberto Pampanini / Christoph Lenz / Mauro Calamia) vanaf de vierde plaats algemeen, een opmerkelijk debuut van het team in de serie. Direct daarachter volgt de Forch Racing-Porsche 991 GT3 R (#29, Zeljko Drmic / Patrick Eisemann / Robert Lukas), als derde geklasseerd in A6-Pro. De Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS (#33, Ali Çapan / Dirg Parhofer / Isaac Tutumlu Lopez / Peter Schmidt) kende een lastige kwalificatiesessie, die het team als zevende algemeen en derde in de A6-Am-klasse afsloot, slechts 0.788 seconden achter de Hofor Racing-Mercedes-AMG GT3 (#1, Michael Kroll / Chantal Kroll / Roland Eggimann / Kenneth Heyer / Christiaan Frankenhout) als regerend kampioensteam in het 24H SERIES Championship of the Continents.

Bohemia Energy racing with Scuderia Praha 800pix

De Vortex V8-Vortex 1.0 (#204, Lionel Amrouche / Philippe Gruau / Philippe Valenza) behaalde verrassend de pole-position in de klasse SPX bij de rentree van het team in de serie, op korte afstand gevolgd door de True-Racing KTM X-BOW (#116, Johannes Stuck / Ferdinand Stuck / Reinhard Kofler / Klaus Angerhofer) en de zusterauto met het startnummer 117 (TAKIS / Hubert Trunkenpolz / Gerald Kiska / Klaus Angerhofer / Reinhard Kofler). De MARC Focus V8 van het regerend SP2-kampioensteam VDS Racing Adventures (#58, Raphaël van der Straten / José Close) completeert de klasse.

Impression 800pix

In een nauwe strijd om de eerste plaats in de 991-klasse eindigde de EBIMOTORS Porsche 991-I Cup (#73, Lino Curti / Carlo Curti / Marco Frezza) bovenaan, gevolgd door de IDEC SPORT RACING-Porsche 991-I Cup (#75, David Abramczyk / Romain Vozniak / Paul Lafargue) en de Porsche Lorient Racing-Porsche 991-I Cup (#65, Jean-François Demorge / Alain Demorge / Gilles Blasco / Frédéric Ancel). De Endurance Team Romania-Ginetta G55 GT4 (#446, Fabrizio Broggi / Sergiu Nicolae) was het snelst in de GT4-klasse, gevolgd door de gloednieuwe Mercedes-AMG GT4 van QSR Racingschool (#254, Mario Timmers / Bert Redant / Michiel Verhaeren). Live-streaming is te vinden op de website van de serie onder www.24hseries.com en op het officiële YouTube-kanaal van de serie. De streaming is ook beschikbaar op Motortrend on Demand.

UITSLAG KWALIFICATIE
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet