DTM

DTM: SAT1 heeft grootse TV-plannen met DTM, Ziggo Sport verwacht 'goed nieuws' voor DTM op TV in ons land

180421 DTM SAT1 opening
De Schaeffler-DTM-Audi van Mike Rockenfeller op een terras zie je ook niet dagelijks

Na jarenlange samenwerking besloot de ARD, de eerste Duitse publieke televisiezender, het eind vorig jaar verlopen contract omtrent de uitzendrechten van de DTM niet te verlengen. De DTM-organisatie ITR moest daarom op zoek naar een andere zender voor de uitzendingen in eigen land en vond die bij het commerciële SAT1, in grootte de vierde zender in de Bondsrepubliek. Onder de titel 'ran racing' zal SAT1 tenminste de komende twee jaar de live-uitzendingen van de DTM-races verzorgen, inclusief uitgebreide voor- en nabeschouwingen. Het enthousiasme bij de zender is groot, zo merkten we tijdens een presentatie in München, die ook enigszins als opwarmer diende voor het komende seizoen, dat op 5 en 6 mei van start gaat op Hockenheim. SAT1 is oook bij de meeste kabelaanbieders in Nederland te ontvangen. Daarnaast wil in ons land Ziggo Sport, zoals AUTOSPORT.NL uit welingelichte kringen vernam, graag voor een periode van twee jaar de DTM-races uitzenden. Eind volgende week hoopt de zender hierover goed nieuws te kunnen brengen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

180421 DTM SAT1 redcarpoet

Ontvangst met rode loper en tal van prominenten bij de presentatie van SAT1 in het café 'Reitschule' in München.

180421 DTM SAT1 Kaiser

Andrea Kaiser (links) en Matthias Killing vormen het presentatieduo voor de DTM-live-uitzendingen op SAT1.

180421 DTM SAT1 Kaiser Schlz

Ex-profboxer Axel Schulz (r.) was een van de prominente sporters die bij de presentatie aanwezig waren. Verder troffen we onder anderen nog skiërs Fritz Dopfer en Linus Strasser en skispringer Severin Freund.

180421 DTM SAT1 Ekstroem2

Tweevoudig DTM-kampioen Mattias Ekström, hier met Guido Stalmann, hoofd communicatie van de DTM-organisatie ITR, kwam daags na de aankondiging van zijn afscheidsoptreden tijdens de seizoensstart in Hockenheim.

180421 DTM SAT1 lineup


SAT1 zorgde voor een verrassing met de aankondiging van tweevoudig DTM-kampioen Timo Scheider (2e van links) als expert voor het commentaar tijdens de races. Scheider vertrok eind 2016 op een wat genante wijze uit de DTM, nadat zijn contract met Audi niet verlengd werd. "Met 16 jaar ervaring weet ik ook wat er achte de schermen gebeurt, en ik kan ook lastige vragen stellen", kondigde Scheider aan. SAT1-sportchef Alexander Rössner (geheel links) was bijzonder positief over het binnenhalen van het DTM-contract en kondigde aan dat SAT1 ook in tal van andere uitzendingen aandacht aan de serie zal besteden.

180421 DTM SAT1 Sportchefs

De sportdirecteuren van de drie fabrikanten in de DTM, van rechts naar links Dieter Gass (Audi), Jens Marquardt (BMW) en Ulli Fritz (Mercedes-AMG), plus DTM-directeur Achim Kostron, gaven in gesprek met SAT1-sportchef Rössner hun vooruitblik op het komende seizoen.

180421 DTM SAT1 Kaiser Berger

DTM-bestuursvoorzitter Gerhard Berger (r.) in gesprek met Andrea Kaiser en Alexander Rössner van SAT1.

180421 DTM SAT1 Fahrer

Edgar Mielke, die op de van hem bekende gepassioneerde wijze het commentaar zal verzorgen tijdens de uitzending van de DTM-races op SAT1, ondervroeg de aanwezige coureurs, vlnr titelverdediger René Rast en Nico Müller (beide Audi), Timo Glock en nieuwkomer Philipp Eng (beide BMW), de teruggekeerde Pascal Wehrlein en Lucas Auer (beide Mercedes-AMG).

180421 DTM SAT1 Ogier

Ook vijfvoudig wereldkampioen rally Sébastien Ogier (l.), hier in gesprek met Timo Scheider, kwam op bezoek. Niet geheel toevallig: SAT1-presentatrice Andrea Kaiser is zijn echtgenote. Ze leerden elkaar in 2012 tijdens de Race of Champions in Bangkok kennen en traden in de zomer van 2014 in het huwelijk.Reacties

  • 5
  • 4
   
  ace1 21 april 2018 12:23

  Ziggo is een geen optie meer voor mij vanwege slechte service, ben in 2009 verhuisd en heb toen een maand zonder internet gezetten bij Ziggo en de mensen van de klantenservice waren nogal grof daar, ben toen overgestapt naar KPN waar wel klantvriendelijke mensen zitten bij de klantenservice.

  • 2
  • 3
   
  Anonieme gebruiker 21 april 2018 14:33

  Ik begrijp dat men wat positieve vibes nodig hebben in deze klasse, om eventueel ook andere fabrikanten te lokken. Maar de klasse gaat een onzekere 12 maanden tegemoet. Hopelijk helpt een goede tv coverage om een fabrikant over de streep te trekken.

  • 3
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 22 april 2018 05:45

  Ik heb glasvezel en Ziggo heb ik echt slechte ervaringen mee gehad. Echte service doen ze niet aan omdat ze zo goed als een monopoly hebben op de kabel. Dus voor mij word het gewoon met een VPN op m'n browser en de YouTube stream van de DTM bekijken.

  • 2
  • 2
   
  TCRacing 22 april 2018 12:44

  Of je kijkt gewoon via Sat.1...

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 03 juni 2018 11:57

  Never nooit ziggo, ik kijk auto en motorsport via RTL+ Sat1 en eurosport via de sateliet.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet