Porsche Carrera Cup Benelux

Team GP Elite presenteert vierde rijder Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

max-van-splunteren

Na het succesvolle seizoen van 2017, komt Team GP Elite in 2018 wederom uit in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Een aantal weken geleden presenteerde het raceteam uit de Rijp drie bekende gezichten als rijders. Op het laatste moment heeft ook Max van Splunteren zich kunnen verbinden aan het team voor seizoen 2018!

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

In 2015 werd Max op 19-jarige leeftijd al eens tweede in het, toen nog relatief nieuwe, Porsche GT3 kampioenschap. Max van Splunteren: "Ik ben er klaar voor om met Team GP Elite voor het kampioenschap te gaan in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux!".

Max: "Vanwege mijn studie aan de TU Delft heb ik een bewuste keuze gemaakt dit seizoen. De Benelux Porsche GT3 Cup is qua kalender beter te combineren met mijn drukke studiejaar dan de Blancpain GT Series die ik de afgelopen twee jaar heb gereden. De keuze voor GP Elite was niet zo moeilijk; een top team met heel veel potentie en een fijne organisatie!"

Team eigenaar Marc Schipper: "Ik ben heel blij dat wij Max als A-rijder hebben kunnen aantrekken. Wij zochten een professionele rijder die potentie heeft om kampioen te worden en ik vind het extra leuk dat het één van onze vaste instructeurs is geworden. Max kan bijzonder hard rijden met de Porsche en past goed in het team. Daarnaast is het zeer waardevol om de data van Max te gebruiken om de andere drie rijders sneller te maken. We willen namelijk niet alleen voor het kampioenschap gaan bij de A- rijders maar ook bij de B-rijders!

4coureurs

Het seizoen begint spectaculair met wedstrijden tijdens het voorprogramma van het wereldkampioenschap endurance (FIA WEC) op Circuit de Spa-Francorchamps. De daaropvolgende 'thuiswedstrijden' worden verreden op Circuit Zandvoort. Tijdens de zeer populaire Jumbo Racedagen met Max Verstappen en de Porsche Days heeft de Porsche GT3 Cup twee prachtige raceweekenden gekozen in Nederland. Het seizoen wordt voortgezet met en terugkeer naar Spa-Francorchamps, het historische Circuit Zolder en de afsluiter van het raceseizoen is op Circuit Paul Ricard in Frankrijk.

4porsches-elite

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet