Groeten uit ...

Div: Groeten uit Long Beach 2018

IMG 1399
Raceauto's, palmbomen en blauwe lucht: er zijn slechtere locaties dan Californië

De keuze tussen Oschersleben of Long Beach als bestemming voor het afgelopen weekeinde was voor uw redacteur niet zo heel moeilijk. Toen vanuit het hoofdkwartier van Porsche de uitnodiging kwam voor een bezoek aan de derde race van het seizoen in het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship werd die dan ook meteen en met enthousiasme aanvaard. Long Beach is een van de leukste race-evenementen op de Amerikaanse kalender, niet in de laatste plaats vanwege het afwisselende programma met naast de IMSA-serie ook IndyCars, de Pirelli World Challenge, Stadium Trucks en nog veel meer. We spendeerden slechts twee dagen op het circuit, want we hadden een compact en volgepakt schema, maar uiteraard was er voldoende tijd voor onze gebruikelijke impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 1321

Op donderdagavond kreeg het winkelend publiek in het winkelcentrum 'The Peak' al een voorproefje van het raceweekeinde, want daar stonden de nodige raceauto's opgesteld als promotie.

IMG 1326

Tal van coureurs waren aanwezig voor het zetten van handtekeningen, waaronder Renger van der Zande, dit weekeinde de enige Nederlandse deelnemer in Long Beach, en diens teamgenooot Jordan Taylor.

IMG 1330

Het circuit verloopt ondermeer langs de hoogbouw op Ocean Drive, met palmen op het binnenterrein.

IMG 1329

Op vrijdagochtend rond een uur of tien lagen de worsten en spareribs al op de barbecue.

IMG 1333

Naast de sportwagens uit de IMSA-serie rijden ook de Indycars in Long Beach.

IMG 1359

De paddock van de Pirelli World Challenge bevindt zich in een van de grote tentoonstellingshallen van het Convention Center. Hier de Porsche van Scott Hargrove, die als leider in de tussenstand van het kampioenschap naar Long Beach kwam.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet