Formule 3

Euroformula Open: Winst voor Drugovich en Siebert op Estoril. Eerste podiumplaats voor Bent Viscaal

start-estoril

Race 1: Felipe Drugovich wint eerste race van het seizoen
De Braziliaan Drugovich ging gewoon door met waar hij, bij zijn debuut in de Euroformula Open, de laatste race van het vorig seizoen mee was geëindigd. De RP Motorsport coureur reed vanaf pole positie onbedreigd naar de overwinning voor zijn landgenoot Matheus Iorio en de Amerikaan Cameron Das. Bent Viscaal reed vorig jaar de NEZ F4 en het Spaanse F4 voor het Nederlandse MP Motorsport team en is dit seizoen overgestapt naar het Spaanse team van Teo Martin Motorsports. Onze landgenoot kwam als vijfde van de 16 gestarte wagens binnen en was daarbij de beste rookie.

Uitslag race 1

Race 2: Marcos Siebert wint zijn eerste Euroformula Open race
De Argentijn Siebert kreeg het in de slotronde nog knap lastig. De Campos Racing coureur moest zich flink verdedigen tegen de aandringende Felipe Drugovich en wist de laatste alles of niets poging te weerstaan.

viscaal

Derde werd Bent Viscaal die op ruim vijf seconden achterstand op het strijdende duo voor zich werd afgevlagd. Deze derde plaats betekende tevens zijn tweede overwinning voor het rookie kampioenschap en een derde plaats algemeen in de rijderstand. De volgende twee races worden op 5 en 6 mei gehoudenop het Franse circuit Paul Ricard.

Uitslag race 2

Stand na 2 races:
1. Felipe Drugovich 44
2. Marcos Siebert 38
3. Bent Viscaal 25
4. Cameron Das 24
5. Matheus Iorio 24
6. Jannes Fittje 16
7. Petru Florescu 11
8. Guilherme Samaia 10
9. Lukas Dunner 8
10. Alex Karkosik 2
11. Yves Baltas 2
12. Aldo Festante 1
13. Michael Benyahia 1

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet