TCR Series

WTCR: Gastoptreden voor DTM-kampioen René Rast in FIA WTCR op Nürburgring-Nordschleife

180412 WTCR Rast
René Rast rijdt tijdens het 24h-weekeinde op de Nürbrgring in een Audi R8 en een RS 3

Niet dat er met zoveel WTCC-, TCR-, BTCC- en andere kampioenen een gebrek aan kwaliteit in het deelnemersveld van het dit jaar nieuwe FIA WTCR zou zijn, maar de aankondiging van één van de twee 'wild card'-rijders voor de WTCR-ronde in het voorprogramma van de 24-uursrace op de Nürburgring, 11 en 12 mei aanstaande, is toch weer een opwaardering voor de serie, want met de Duitser René Rast start nu ook de regerend DTM-kampioen in de klasse. Rast zal uitkomen met een Audi RS 3 LMS en kan zich opmaken voor een vol programma, want voor Audi start hij tijdens hetzelfde weekeinde ook met een R8 LMS in de 24-uursrace, die hij in 2014 met Audi wist te winnen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

"Het is fantastisch om het nu in een toerwagen tegen de beste rijders ter wereld op te nemen", zegt Rast. "Ik verheug me erop, bij mijn thuisrace tegen vier wereldkampioenen en diverse andere titelwinnaars aan te treden." Chris Reinke, hoofd klantensport van Audi, zegt: "René racet met onze GT3-sportwagen en gaat daarnaast de uitdaging aan in het FIA WTCR. Daarmee wordt het hoogtepuntvan het seizoen voor Audi Sport customer racing verrijkt met nog een extra attractie." Coureur René Rast doorliep – afgezien van een jaar Formule BMW – nagenoeg zijn hele carrière met auto's uit het Volkswagenconcern. Nadat hij vanwege gebrek aan financiën na één seizoen in de formulewagens niet verder kwam, stapte hij over naar auto's met dak. In 2005 won hij de titel in de toenmalige ADAC Volkswagen Polo Cup, het jaar erna eindigde hij als runner-up in de SEAT Leon Supercopa. Uit die beide series beschikt hij over ruimschoots race-ervaring met voorwielaangedreven auto's. Daarna behaalde hij titels in de Porsche Carrera Cup en Supercup, waarna hij de overstap maakte naar Audi. Het winnen van de DTM-titel 2017 in zijn eerste volledige seizoen in de serie was voor Rast het voorlopige hoogtepunt van zijn loopbaan.

180412 WTCR Audi
Regulier starten er zes Audi's RS 3 LMS in het FIA WTCR, waaronder deze van Jean-Karl Vernay

180412 WTCR Rast 2
In 2014 won Rast de 24-uursrace op de Nürbrgring met een Audi R8 LMS

Reacties

  • 0
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 12 april 2018 23:36

  Qua rijders niveau heeft men in het WTCR zeker niet u klagen. Maar ik snap niet dat de races nergens worden uitgezonden, of heb ik iets gemist ?

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 13 april 2018 01:26

  Eurosport is de promoter en zend de races ook uit op eurosport 1 en 2 en de player. Zowel live als samevatting. RTL7 gaat ook samenvattingen uitzenden, met een vertraging van 1 of 2 weken geloof ik. eric

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet