Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

IRL: Testrace op Daytona?

De IRL ontwaakt vandaag uit haar winterslaap met een tweedaags testprogramma op Daytona.  Voor de tests maakt men gebruik van vrijwel dezelfde lay-out die afgelopen weekend voor de 24 Uurswedstrijd van Daytona gebruikt werd.

Tekst: Willem J. Staat

Voor dit seizoen maken alle IRL-teams gebruik van een Dallara Honda chassis. Ook is men voor het komende seizoen naar ethanol als verplichte brandstof overgestapt. Volgens de geruchten wil de IRL-organisatie morgen bij afsluiting van het testprogramma een sprintrace simuleren om te beoordelen hoe de auto’s zich in het “verkeer” gedragen. Teammanager Mike Hull van Ganassi Racing: “Dat zou ons veel informatie verschaffen.”


irl_brandstof
"De IRL beschikt voor 2007 over een milieuvriendelijke brandstof. Een voorbeeld voor de totale autosport? Foto: IRL


Teambaas Chip Ganassi, die er na de 24 Uursoverwinning kennelijk nog geen genoeg van heeft gekregen, was directer in zijn benadering. “Laat ze maar echt racen” was zijn commentaar. Vitor Meira: “Daytona heeft twee harde remzones met erg snelle chicanes waar je veel informatie kunt verzamelen.” Sam Hornish: “De baan die hier voor de 24 Uren gebruikt wordt is erg clean, terwijl her achterste gedeelte weer net zo hobbelig als een stratencircuit is. Op dit circuit verzamelen we eigenlijk informatie op alle circuits waar we komen omdat het vrijwel over alle parameters beschikt.” 

testrace
De IRL sluit de tests op Daytona mogelijk met een "testrace" af om te kijken hoe de auto's zich gedragen. Foto: Honda

Buddy Rice blijft in de IRL
Buddy Rice, de in 2004 de Indy 500 won, komt komend jaar in de IRL voor het Team van Dreyer&Reinbold uit. Naast Rice maakt ook Sarah Fisher haar comeback in de IRL. Zij zal echter alleen op de ovals aantreden, terwijl het team van Dreyer&Reinbold voor de roadcircuits nog naar een rijder zoekt.  

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet