Porsche Carrera Cup Benelux

Xavier Maassen verdedigt titel in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en racet in 24 uur van de Nürburgring

maassen-zandvoort

Xavier Maassen is zonder meer een specialist in de Porsche 911 GT3 Cup. De Limburger behaalde de afgelopen drie seizoenen maar liefst tweemaal de titel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de snelste merkencup van de Benelux en uiteraard een rits zeges en podiumplaatsen in diezelfde competitie. Maassen moet het Vlaamse gezegde 'nooit twee zonder drie' zeker kennen, want hij verdedigt in 2018 zijn titel met als ambitie om weer bovenaan het klassement te eindigen.

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

Xavier Maassen: "Ja, de Porsche 911, het is een auto die sinds 2012 als een rode draad door mijn carrière gaat. Ik ben erg blij dat ik met de steun van Porsche Centrum Maastricht en met DVB RACING mijn titel kan verdedigen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, een competitie die ik erg waardeer. Dit jaar zal de competitie weer erg sterk zijn, het niveau stijgt immers ieder jaar en dat is een uitdaging op zich. Ik heb er echter alle vertrouwen in dat we samen met het team weer vooraan zullen rijden. Aftrappen doen we op 4 en 5 mei op het circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen tijdens de opener van het WK uithouding of de FIA WEC. Voor de liefhebbers van het merk, Porsche racet daar met de Porsche 911 GTE om te trachten de wereldtitel te behalen."

Bovendien heeft Maassen naast de sprintwedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, ook het lange afstandswerk in zijn agenda staan, met dit weekend al de zes uur durende kwalificatierace in de aanloop naar de 24 Uur van de Nürburgring. Die legendarische wedstrijd werkt hij uiteraard ook af met een Porsche 911, want als er een wagen bij Xavier Maassen past, dan is het wel de wereldberoemde Duitse sportwagen van het merk dat dit jaar zijn 70ste verjaardag viert!

Xavier Maassen: "En dan de Nürburgring... Wat een circuit, de 25 kilometer asfalt in de Duitse Eifel behoren zonder meer tot de meest legendarische in de wereld! De voorbereiding op de 24-uursrace van 12 en 13 mei start dit weekend met de 6 uur van de Nürburgring. Ik deel de Porsche 991 GT3 Cup van ProSport met mijn Amerikaanse vrienden Charles Putman, Charles Espenlaub en Joe Foster, die ik uiteraard ken van de 24-uurswedstrijden tijdens de voorbije seizoenen. We hebben de ambitie om tegen de andere Porsche 911's ons mannetje te staan en met een verstandige en regelmatige wedstrijd vooraan te eindigen. Al weet ik dat de 'Groene Hel', een tegenstander op zich is..."

Kalender 2018
15-4 Qualifying Race 24h Nürburgring
19-4 Testday Porsche GT3 Cup Challenge - Spa-Francorchamps
5-5 FIA World Endurance Championship - Spa-Francorchamps
12-5 24 uur Nürburgring - Nürburgring
21-5 Jumbo Racing Days by Max Verstappen - Circuit Park Zandvoort
10-6 Porsche Racing Days - Circuit Park Zandvoort
28-7 Total 24 Hours of Spa - Spa-Francorchamps
11-8 24 uur Zolder - Circuit Zolder*
16-9 FIA Truck Grand Prix - Circuit Zolder
14-10 FIA GT4 Series - Circuit Paul Ricard

* tbc
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet