Formula E

Formule E: Comeback Nico Rosberg met Gen 2 auto in Berlijn!

Oud wereldkampioen Nico Rosberg keert terug achter het stuur en wel tijdens de e-Prix Berlin op 19 mei a.s. Rosberg zal daar voor het eerst de Gen 2 auto demonstreren. Het is een publiek geheim dat Rosberg eveneens in de Formule E geïnvesteerd heeft.

Tekst Willem J. Staat
Foto's FIA Formule E



Gen 2 FE
Nico Rosberg zal in Berlijn de Gen2. Formule E auto demonstreren. Vraag is keert hij ook terug als rijder/teameigenaar?

Nico Rosberg maakt comeback tijdens Berlijn ePrix
Nico Rosberg zal tijdens de ePrix Berlijn op 19 mei a.s. de nieuwe generatie Formule E auto demonstreren.Nico Rosberg: "Fantastisch om weer achter het stuur plaats te mogen nemen. Deze high performance bolide zal een fantastische ervaring zijn en laten we eens kijken of ik het nog in mij heb. Bijzonder dat ik dit in mijn thuisland mag doen want ik heb er altijd van gehouden om daar te racen. Ik ben bijzonder geïnteresseerd in het potentieel van de e-mobiliteit en de impact die het op onze samenleving en planeet heeft. Ik heb altijd in het potentieel van de Formule E geloofd en ben enige tijd geleden als investeerder ingestapt."

CEO Alejandro Agag: "Een fantastisch moment om Rosberg voor de Duitse fans achter het stuur van een Formule E auto te zien. Een groot moment voor het kampioenschap. Hij is een fantastische ambassadeur voor de autosport. En het is natuurlijk fantastisch dat Nico als investeerder en ambassadeur in het ABB Formule E kampioenschap is ingestapt."

Rosberg

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 10 april 2018 12:25

  Blijft het basis chassis hetzelfde? of heeft Dallara een heel nieuw chassis ontworpen?

  • 1
  • 0
   
  Willem J. Staat 10 april 2018 13:14

  @Dirk. Totaal nieuwe auto waarmee volgend jaar geracet gaat worden.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet