Formula E

Formule E: Playstation wordt realiteit bij Audi met de e-tron Vision Gran Turismo

De Audi e-tron Vision die eigenlijk alleen voor de Playstation games ontwikkeld werd, wordt a.s. weekend in Rome realiteit. A.s weekend wordt de e-tron Taxi bij de e-Prix in Rome gepresenteerd.

A182658 medium
Het IMSA kleurenschema uit de negentiger jaren komt bij Audi met deze Taxi weer tot leven.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Audi

Playstation wordt realiteit bij Audi met de e-tron Vision
"De e-mobiliteit wint enorm aan betekenis. Daarom is Audi in 2017 definitief als eerste Duitse fabrikant ingestapt in de Formule E. In het ontwikkelingslaboratorium "Autosport" verstevigen wij constant onze competentie bij de e-mobiliteit en verzamelen we onder extreme omstandigheden waardevolle ervaringen. Met de Audi e-tron Vision Gran Turismo Racetaxi brengen wij de e-Mobiliteit voor onze gasten in de metropolen van de wereld tot leven" zegt Peter Mertens, directeur van de technische ontwikkelingsafdeling van Audi.

De Audi e-tron Vision Gran Turismo werd binnen elf maanden ontwikkeld en diende als voorbeeld uit de Gran Turismo game. Audi, Sony en Polyphony Digital werken al meer dan 20 jaar samen.Veel van de Gran Turismo Studies werden op beuzen in 1:1 schaal gepresenteerd. De E-Tron Vision Gran Turismo is de eerste auto die werkelijk op de circuits tot leven gaat komen.

A182655 medium Ontwikkeld uit een Playstation game maar de Lamborghini-lijnen zijn wel herkenbaar toch?

Audi Chefdesigner Marc Lichte: "Wij zijn hier bijzonder trots op. Bij het ontwerp van virtuele auto's heeft men veel meer vrijheden en concepten die men in de werkelijkheid nauwelijks kan realiseren. Ons doel was een auto waarbij alles functioneert. De Audi e-tron Vision Gran Turismo laat zien dat de elektromobiliteit bij Audi een zeer emotionele aangelegenheid is. In de auto steken veel elementen van de nieuwe Designtaal, Singelframe en kleuren zijn daarbij typerend voor de e-tron modellen.

Daarbij grijpt men bij Audi bewust terug naar het kleurenschema van de legendarische Audi 90 Quattro IMSA GTO. Een auto die in 1989 met Hans J. Stuck, Walter Röhrl, Hurley Haywood en Scott Goodyear bestuurd werd en de 5 cilinder lichtgewicht bolide was destijds zijn tijd ver vooruit.De Audi e-tron Vision Gran Turismo wordt door drie 200 kW sterke elektrische motoren aangedreven. In totaal leveren die ruim 800 pk. De auto heeft een gewichtsverdeling van 1.78 kg/per pk waarvan 50 procent op zowel de voor als achteras. In 2.5 secs. accelereert de auto van 0-100 km/u.De Audi e-tron vision Gran Turismo zal bij alle Europese wedstrijden als taxi te zien zijn en wordt door Rahel Frey en Dindo Capello bestuurd.

A182669 medium
Heel mooi om te zien, maar wat gaat Audi behalve Taxi in de toekomst nog meer doen?

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet