VLN

VLN: Dit weekend begint countdown 24U Nürburgring op de Nordschleife

Dit weekend staat op de Nordschleife de tweede wedstrijd van het populaire VLN-kampioenschap op het programma.Voor a.s. zaterdag staan er maar liefst 180 auto's ingeschreven.

2018 Glickenhaus
Het team van James Glickenhaus is weer terug.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Dit weekend begint countdown 24U Nürburgring op de Nordschleife
Het mag nauwelijks een verrassing genoemd worden dat de meeste competitieve inschrijvingen uit de SP9 klasse komen. Voor Audi en Mercedes zijn onder meer de DTM-coureurs Edoardo Mortara en Nico Müller van de partij. Laatstgenoemde staat zowel bij Land als Phoenix ingeschreven. Mortara vormt samen met Indy Dontje en Dominik Baumann een combinatie in HTP Mannfilter AMG Mercedes GT3.

André Lotterer is terug uit Japan en reed de eerste VLN-wedstrijd met Mike David Ortmann in een Porsche Caymann en zij eindigden in de V5 klasse als vierde. Dit keer rijdt de Superformula- en WEC kampioen samen met Porsche ontwikkelingsrijder Lars Kern in de Küs Team Bernhard Porsche 911 GT3 R.Voor dit jaar wordt de SP9 klasse volgens FIA reglement onderverdeeld in Professionals, Premium en Masters. Bij de FIA is de onderverdeling Brons, Zilver, Goud en Platina. Professionals worden ingedeeld als Professionals, gemengde comnbinaties krijgen het predikaat Premium en de amateurs Masters. Dit betekent dat er bij de klasse-indeling rijders van gelijk niveau worden onderverdeeld waardoor strijd wat fairer is geworden. Intern is het bij de VLN een vrij eenvoudig schema Bronzen combinaties worden als Masters gekenmerkt. Een rijder die als Zilver wordt gekenmerkt wordt als Premium geklasseerd. Goud en Platina worden als Professionals gekenmerkt.

In de H4 klasse komt de Porsche Christopher Gerhard en Ralf Schall aan de start. Een ervaren duo met maar liefst 134 klasse-overwinningen waarvan er 98 op naam van Ralf Schall komen. De 2013/2015 VLN kampioenen Tim en Dirk Groneck zijn met hun vertrouwde Clio ook weer van de partij. Zij waren in het verleden goed voor maar liefst 21 klasse-overwinningen.

In de Special X klasse keert het team van miljairdair James Glickenhaus ook weer terug. Voor dit week staan Thomas Mutsch, Andreas Simonsen en Franck Mailleux met de SCG 003 ingeschreven.Op de Nordschleife geldt vrije toegang. Voor de pitwalk en de tribunes moet 15 Euro neergeteld worden. De start van de 43 DMV 4 Stunden Rennen is zoals altijd a.s. zaterdag om 12.00u.

2018 Groneck
De voormalige VLN kampioenen Tim en Dirk Groneck zijn ook weer terug a.s. zaterdag.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet