Sportscars

Sportscars: Indy Dontje nu voor een volledig seizoen in de VS

180316 Dontje
Na zijn sterke optredens in Daytona en Sebring rijdt Indy Dontje nu het hele CTSC-seizoen

Toen we hem enkele weken geleden spraken in Sebring, ging Indy Dontje er nog van uit dat hij dit seizoen alleen de wedstrijden op de klassieke circuits Daytona, Sebring, Watkins Glen en Road Atlanta voor de Amerikaanse IMSA Continental Tire SportsCar Challenge zou rijden. Na de twee races in Florida staan Dontje en zijn Amerikaanse teamgenoot Bryce Ward met hun HTP Motorsport/Winward-Mercedes-AMG GT4 op de vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap, met prima vooruitzichten. Dat heeft teambaas Ward dan ook doen besluiten om niet alleen de vier klassiekers, maar het volledige kampioenschap in de serie te rijden, en dat betekent ook voor Indy Dontje goed niews. Daags na het bekendworden van zijn optreden in de 24-uursrace van de Nürburgring Nordschleife met de Mann Filter-Mercedes-AMG GT3 werd ook voor hem het volledige seizoen in de op een na hoogste serie in de Amerikaanse IMSA-competitie bevestigd.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Rebocar Automotive Productions

De inschrijving van de Mercedes-AMG GT4 met het startnummer 57 brengt het aantal auto's van HTP Motorsport/Winward Racing in de GS-klasse van de IMSA Continental Tire SportsCar Challenge naar drie, want de overige twee auto's waren al voor het hele kampioenschap ingeschreven. Uiteraard is Indy Dontje zeer ingenomen met de uitbreiding van zijn Amerikaanse programma. "Ik denk dat we het heel goed doen in een ongelooflijk sterk veld en we hebben echt een kans om mee te strijden voor de titel. Het is ook geweldig om te zien dat Bryce in onze samenwerking gelooft en dat hij ook voor de rest van het seizoen met mij door wil gaan. Van nu af aan zal ik meer tijd in de simulator doorbrengen om alle circuits te leren en ik zal ervoor zorgen dat ik volledig klaar ben voor de volgende wedstrijd op Mid-Ohio."

Wel vallen er voor Dontje twee IMSA-evenementen samen met de ADAC GT Masters, waarin hij ook in actie komt: de IMSA-race op Road America (4 augustus) is tijdens hetzelfde weekeinde als de ADAC-wedstrijden op de Nürburgring, terwijl het Amerikaanse evenement op het per 1 april tot WeatherTech Raceway Laguna Seca omgedoopte circuit in Californië samenvalt met de ADAC-meeting op de Sachsenring van 8 en 9 september.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet