HARC

HARC nieuws April: Drukte op de RAI en ander nieuws

startveld-3-harc

Samenwerking HARC en Autosport.nl

Autosport.nl bestaat 20 jaar en dat maakt de website historischer dan ooit. Een goede reden om nog meer samen te werken met de HARC. Bijvoorbeeld door via Facebook en Twitter interessante verhalen en informatie over de Nederlandse en internationale historische autosport te delen en door juweeltjes over vroegere HARC-evenementen op te duiken uit de archieven. Autosport.nl was er al bij toen de HARC in de vorige eeuw op Zandvoort zijn evenementen organiseerde. Vanwege dit jubileum kijken ze komend jaar met regelmaat enkele decennia terug, bijvoorbeeld naar de Paasraces van 1998 , waarin ook het toenmalige NK HTGT aan de bak kwam – met coureurs die er 20 jaar later nog altijd bij zijn, zoals Michiel Campagne, Jasper Izaks, Robert Hamilton, Martin Bijleveld, Gerrit Jan van Leenen en Bart Uiterwaal. Daarom wordt het des te meer de moeite waard om de HARC op social media te volgen, want deze terugblikken gaan we daar extra onder de aandacht brengen. De club had al een aanwezigheid op Facebook en Instagram, recent is daar ook Twitter bij gekomen:

• Facebook: HARC
• Twitter: @HARCautosport
• Instagram: @harc.nl

startveld-2-harc

Autosport.nl Retro brengt bovendien de Facebookpagina van de HARC rechtstreeks onder de aandacht, in plaats van de eigen Facebookpagina. De leukste verhalen worden samen met het verenigingsnieuws samengevoegd in de maandelijkse nieuwsbrief van de HARC. Zo wordt het steeds moeilijker om nog iets van de HARC te missen!

HZT

State of Art Historic Zandvoort Trophy
Onze trouwe vrienden van State of Art staan ook dit jaar weer in voor de vormgeving van de poster van on oudste evenement. Ze vlogen weg op de IAMS! We bieden op 12 en 13 mei een mooi programma met races voor de drie NK's: HTGT, GTTC en '82-'90, aangevuld met Vrij Rijden en diverse clubs. HARC-leden krijgen als altijd een gratis e-ticket in de mailbox. Meer info en een voorbeschouwing lees je binnenkort op de website

apal

Volle bak bij openingsrace Catawiki NK HTGT
Italië is ver weg, maar dat heeft maar liefst 45 rijders er niet van weerhouden om in te schrijven voor de eerste races om het Nederlands kampioenschap voor pre-'66 auto's, beter bekend als het Catawiki NK HTGT. Zij delen het beroemde Imola GP-circuit met de Britse Masters. De toerwagens en kleine GT's zullen strijden in de pre-'66 Touring Car race, terwijl de NK GT-racers de Gentlemen Drivers zullen laten zien hoe het moet! De touringcarbrigade bestaat uit niet minder dan zes Ford Falcons, twee Mustangs, vier Lotus Cortina's, drie Mini's, een Volvo Amazon en een Jaguar Mk. 2. De kleine GT's variëren van heel kleine, twee Ginetta G4's, via Porsche 356 en MGB's tot 2-liter Porsche 911's. De Marcos 1800's zijn overgebracht naar de GTP-klasse en zullen daarom meedoen aan de GT-race. Ze nemen het op tegen de Apal-Porsche, Lotus Elans, Shelby Mustangs, Big Healeys, Iso's, E-types en de Corvette Grand Sport. We wagen ons niet aan een voorspelling van de mogelijke winnaar, kijk op de voor alle namen en rugnummers.

NK HTGT site

TC

TC voorkeuring (NK 82-90)
Het was de bedoeling om een voorkeuring te houden voor geïnteresseerden en tevens over tal van zaken advies te geven, waaronder veiligheid en het aanvragen van een HTP. Haico van der Heijden en Kees Kneppers zijn de gehele middag druk in gesprek geweest. De aanwezigheid van Peter Popeyus was zeer nuttig voor informatie over rolkooien, Ramon Bisdom was aanwezig namens hoofdsponsor Interstate en Don Wolfrat en Jan-Wim Stals namens het bestuur van de HARC. De middag is goed bezocht met ongeveer 20 bezoekers en plusminus 10 auto's. Voor een eerste keer een prima start en voor herhaling vatbaar. Op de foto: de TC aan het werk begin jaren '70, bij Auto Strijder.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet