Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
HARC

HARC nieuws April: Drukte op de RAI en ander nieuws

RAI2

Het was gezellig druk op de HARC stand tijdens de International Amsterdam Motor Show in het Paasweekeinde. Veel mensen wisten de weg naar de stand te vinden. Daaronder waren bekende gezichten, maar we hebben ook een aantal nieuwe leden mogen inschrijven. We hadden dan ook de lekkerste koffie en een schitterende line-up van prachtige historische racers, van een uiterst zeldzame vooroorlogse Lagonda éénzitter en Alvis FWD Le Mans racer tot mega dikke Porsche RSR en BMW CSL. Met 58.000 bezoekers was de organisatie van de IAMS zéér tevreden en ze hebben ons al gevraagd of we er volgend jaar weer bij zijn.

VR

Vrij Rijden 20 april

Het mag weer! Op vrijdag 20 april kan er vrij gereden worden in alle groepen, te weten 1, 2, 3 en 4, van straatauto's tot éénzitters. Dat wordt dus weer heerlijk boenderen! Na afloop kun je lekker bijkomen en napraten in de HARC Hospitality. Zoals altijd vragen we je om vooraf in te schrijven via de HARC website

Er is ook een nieuw voorkeuringsformulier, dat vind je HIER. Controleer vooraf even of je auto en uitrusting aan alle eisen voldoet, ook die kun je op de site nalezen. Tot ziens op vrijdag 20 april! Noteer meteen de andere Vrij Rijden Dagen in je agenda: 12/13 mei (HZT), 18 juli, 21 september en 2 november

Imola

Hart, Pastorelli, Smits, Van Gils en Van Gammeren naar Masters op Imola

Op 20-22 april opent Masters Historic Racing zijn seizoen 2018 op het Motor Legend Festival op Imola in Italië. De Britse organisator heeft goedgevulde velden voor zijn vijf kampioenschappen. Op de inschrijvingslijsten zien we diverse Nederlanders: vader en zoon Hart, Nicky Pastorelli, Michiel Smits, Niek van Gils en Theo van Gammeren geven acte de présence op het festival waarop ook het NK HTGT zijn seizoen inluidt. Vorig jaar deelde het NK HTGT ook het affiche met Masters Historic Racing. Toen gebeurde dat op Barcelona (zie foto), tijdens het festival Espiritú de Montjuïc, dat nu een overeenkomst is aangegaan met concurrent Peter Auto. Masters koos voor dit voorjaar voor het Motor Legend Festival van Imola.
Lees meer op de HARC website

ALV

Veel nieuws op ALV HARC

Het is misschien niet het spannendste evenement op de kalender van een club die autoraces organiseert, maar er was veel nieuws te horen op de jaarvergadering in de Witte Bergen. We geven een korte samenvatting. De HARC heeft het jaar 2017 met een sluitende begroting afgesloten en dat is best knap in een tijd waarin het steeds lastiger wordt om race-evenementen te organiseren. We zijn blij met 32 Vrienden van de HARC die ons steunen. Vrienden kun je nooit genoeg hebben, er is dus plek voor meer! De Vrij Rijden dagen lieten in 2017 een goede deelname zien, onder meer van de monoposto's. Dat gaan we in 2018 doorzetten, bijvoorbeeld door het Vrij Rijden op de HZT te verplaatsen naar de zaterdag en zondag.

De HARC werkt steeds vaker samen met partners, onder andere om risico's te spreiden. Dat heeft soms leuke neveneffecten, zoals gratis toegang tot de AutoRAI voor HARC-leden. Het Interstate HARC NK 82-90 is in 2017 volwassen geworden en zal in het nieuwe seizoen verder groeien. Voorzitter Kees Kooij gaat er ook in 2018 weer met volle inzet tegenaan, maar liet wel doorschemeren dat dit zijn laatste jaar is. Lex Proper nam afscheid als bestuurslid met een presentatie over de nieuwe tools voor de technische commissie die samen met de Leidse Instrumentmakers School en Twin Spark ontwikkeld zijn. Lex kreeg door Don Wolfrat een cheque van bijna EUR 2500 overhandigd die is bestemd voor Grandma Webster's kindertehuis op St. Maarten. Dit bedrag werd bij elkaar gebracht door de deelnemers en sponsors van de jaarlijkse HARC kartrace voor het goede doel. De lege plek in het bestuur wordt ingevuld door Jan-Wim Stals. Jan-Wim is enthousiast deelnemer aan het NK 82-90 met een Toyota Starlet en bovendien iemand met veel bestuurlijke ervaring op het gebied van vernieuwing in de sport. Hij gaat deze kennis inzetten om de historische autosport op een hoger plan te brengen en presenteerde een aantal aansprekende ideeën, die om te beginnen zijn neergelegd in een nieuwe missie en visie voor de HARC. Het doel is helder: meer leden, meer deelnemers en meer toeschouwers.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet