VLN

Div: Vier Nederlanders met Mercedes-AMG in 24 Uur Nürburgring

180403 Mercedes Nbr
Maar liefst vier Nederlandse rijders komen dit jaar met Mercedes-AMG in actie op de Nordschleife

Met nog minder dan zes weken te gaan voor de 24-uursrace op de Nürburgring maken meer en meer merken hun teamsamenstellingen voor de Duitse lange-afstandsklassieker. Zo ook Mercedes-AMG, dat na de eerdere successen in 2012 met de SLS AMG en de - zij het niet geheel onomstreden - viervoudige zege in 2016 met de Mercedes-AMG GT3 nu opnieuw naar tenminste een podiumplaats streeft. Twee teams met elk twee auto's krijgen daarbij extra fabriekssteun en komen als 'Mercedes-AMG Performance Team' aan de start. In totaal hebben de Mercedes-AMG-teams vier Nederlandse rijders ingeschreven, te weten Jeroen Bleekemolen, Yelmer Buurman, Indy Dontje en Renger van der Zande.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Het Mercedes-AMG Team Black Falcon heeft in de auto met het startnummer 5 Yelmer Buurman in de gelederen, die begin dit jaar voor de Duitse formatie al de 24-uursrace in Dubai wist te winnen. Op de Nürburgring rijdt hij samen met de Duitsers Thomas Jäger, Luca Stolz en Jan Seyffarth. De andere fabrieksondersteunde Black Falcon-auto is voor Adam Christodoulou, Maro Engel, Manuel Metzger en Dirk Müller. Het andere fabrieksondersteunde team rijdt onder de naam Mercedes-AMG Team Mann-Filter, de inzet wordt verzorgd door HTP Motorsport van Wim de Pundert. Hier is Renger van der Zande ingeschreven op beide auto's, die met de startnummers 47 en 48 uitkomen. Op de nummer 48 komt ook Indy Dontje in actie. De overige rijders in deze auto zijn Maxi Götz en Christian Hohenadel. In de nummer 47 rijden verder nog de Oostenrijker Dominik Baumann en de beide DTM-coureurs Dani Juncadella en Edoardo Mortara.

Zonder fabriekssteun, maar daarom nauwelijks minder goed bezet, zijn de beide klantenauto's van respectievelijk Black Falcon (startnummer 6, Abdulaziz Al Faisal, Hubert Haupt, Erik Johansson en Gabriele Piana) en HTP Motorsport (startnummer 11), waarvoor ook Jeroen Bleekemolen in actie komt. Hij deelt de auto met de Duitser Patrick Assenheimer, de Oostenrijker Clemens Schmid en de Italiaan Raffaele Marciello, die met name na zijn ijzersterke optreden vorig jaar tijdens de 24 Uur van Spa voor dit seizoen in het officiële kader van Mercedes-AMG werd opgenomen. Een zevende Mercedes in de GT3-klasse is er tenslotte nog voor het team Landgraf Motorsport met Sebastian Asch, Kenneth Heyer, Tristan Vautier en Edward Sandström als rijders. In de GT4-klasse worden drie Mercedes-AMG's aan de start verwacht.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet