Sportscars

Sportscars: Rolex vervangt Dunlop als sponsor beroemde brug in Le Mans

180401 Rolex Le Mans
De bekende Franse tekenaar Pierrick Chazeaud geeft een impressie van hoe de brug eruit gaat zien

Welingelichte kringen in Frankrijk melden dat het fameuze horlogemerk Rolex de plaats van Dunlop zal innemen als sponsor van de beroemde brug bij de chicane aan het einde van het rechte stuk van start en finish. De halfronde boog, een brug over de baan voor voetgangers die een verbinding tussen de tribunes en het binnenterrein van het circuit vormt, staat er al sinds 1932 en vormde tot nu toe een van de belangrijkste reclame-uitingen van Dunlop. In plaats van een halve autoband zal de brug nu worden uitgevoerd als de lunet van de bekende Oyster-modellen van Rolex inclusief de bedrijfskleuren groen en goud.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Illustratie: Pierrick Chazeaud (Twitter: @PK_CHAZEAUD)

De Dunlop-brug is vanouds ook een belangrijk oriëntatiepunt vooor rijders op het circuit in Le Mans. Soortgelijke bogen zijn ook op tal van andere circuits te vinden, onder andere op de circuits van Tsukuba en Sportsland Sugo in Japan, het Circuit Paul Armagnac in Nogaro in Frankrijk, Mazda Raceway Laguna Seca in de Verenigde Staten en Mantorp Park in Zweden. Op het Britse Donington Park deed de Dunlop-boog tot 2009 dienst, maar moest toen wijken voor de reconcstructie. Dat een andere sponsor de beroemde boog overneemt, is niet nieuw: het gebeurde bijvoorbeeld eerder op het Mount Panorama-circuit in Bathurst in Australië, waar Armor All de brug bij 'The Chase' overnam van Dunlop.

De relatie tussen Rolex en Le Mans bestaat al sinds vele jaren. Zo zijn er overal rond het circuit Rolex-klokken te vinden, is er een Rolex-boutique in de 'Village' op het binnenterrein en heeft het Zwitserse merk er ook een eigen hospitality-lounge. Klassewinnaars krijgen in Le Mans traditioneel ook een horloge van het merk.

Reacties

  • 0
  • 1
   
  Racing-Fan 01 april 2018 13:06

  Leuk dit nieuws natuurlijk maar groter nieuws is dat Toyota met een wide body uitvoering van hun LMP1 naar Le Mans gaat.

  • 2
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 01 april 2018 14:28

  Ik denk dat jij vergeten bent welke dag het vandaag is, Racing Fan. Check je kalender maar eens...

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 01 april 2018 20:41

  Ik wist best dat het 1 april is vandaag. Dat nieuws over Toyota is net zo 1 april als die Rolexbrug. ;-)

  • 1
  • 0
   
  René de Boer 01 april 2018 20:59

  En als de Porsche 919 Hybrid als safety-car bij de Porsche Supercup, fanboost tijdens de 24 Uur van Spa, Halo-verplichting in LMP1's, Al Unser in de Indy 500 en wat de diverse collega's verder allemaal vandaag bedacht hebben...

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 02 april 2018 10:12

  Het is geen 1 april mop dat er in 1932 nog een tweede Dunlop brug werd gebouwd, vlak voor Tertre Rouge. Die maakte later plaats voor een tunnel.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet