TCR Series

WTCR: Volop optimisme voor debuutseizoen FIA WTCR

180329 WTCR Welcome
Het FIA WTCR wordt geafficheerd als 'home of touring car' - krom Engels, maar het zal wel

Natuurlijk is de stemming bij presentaties van teams of raceseries voorafgaand aan een nieuw seizoen altijd positief en optimistisch, want anders kun je er net zo goed niet aan beginnen. Maar slechts zelden hebben we de afgelopen jaren zo'n enthousiaste stemming beleefd als gisteren bij de startbijeenkomst van het dit jaar nieuwe FIA WTCR, de World Touring Car Cup, die de samensmelting vormt van het FIA WTCC en TCR International. Het vermaarde restaurant 'El Trabuc' in Granollers, vlakbij het Circuit de Barcelona Catalunya, waar vandaag getest wordt, vormde de locatie. Met een foto-impressie stelt AUTOSPORT.NL de deelnemende teams en rijders voor, plus wie we verder nog zagen. En het nodige nieuws, niet alleen op het rijdersfront, maar ook voor wat betreft de kalender en een extra prijs gedurende elk raceweekeinde, met een TAG Heuer-horloge als beloning.

Tekst: René de Boer (vanuit Montmeló, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

180329 WTCR Gettogether


Teamleden, functionarissen van de aanwezige merken, mensen van de organisatie en journalisten waren talrijk aanwezig.

180329 WTCR Duez

Na het aperitief werden de genodigden ontvangen in een aparte zaal, waar de seizoenspresentatie plaatsvond. Geheel rechts de Belg Marc Duez, die aanwezig was in zijn hoedanigheid van bondscoach van de Belgische autosportfederatie RACB.

180329 WTCR FIA

Functionarissen van de FIA: links Frédéric Bertrand, directeur circuitcompetities, rechts Gilles Simon, die sinds enkele maanden de functie van technisch directeur vervult, en op de rug gezien technisch gedelegeerde Manuel Leal.

180329 WTCR Richard Rodgers

Richard Rodgers vervulde in de afgelopen jaren al de taak van mediagedelegeerde bij het FIA WTCC en heeft nu die rol in het niewe FIA WTCR. In die hoedanigheid praatte hij gisteren de avond aan elkaar.

180329 WTCR Ribeiro Bertrand

De eersten die het woord voerden waren Frédéric Bertrand namens de FIA en François Ribeiro namens WTCR-promotor Eurosport Events. Daarbij onthulde Ribeiro de locatie die nog op de kalender ontbrak: de nog in te vullen Chinese ronde op 6 en 7 oktober zal verreden worden op een stratencircuir in de miljoenenstad Wuhan. Ribeiro noemde Wuhan 'het Chinese Detroit', vanwege de sterke aanwezigheid van de autoindustrie aldaar. Ook kondigde Ribeiro een nieuwe prijs aan voor de 'Most Valuable Driver': de rijder die per WTCR-raceweekeinde van drie wedstrijden de meeste punten scoort, kan een TAG Heuer-horloge tegemoet zien. Bij de TV-verslaggeving verandert er ook wat: de eerste race van elk weekeinde, op de zaterdag, zal bij Eurosport niet live, maar op een later tijdstip worden getoond. Livebeelden zijn daarentegen te zien op de website van titelsponsor Oscaro, een Franse automaterialenhandel, en via de sociale-mediakanalen van Eurosport. De wedstrijden op de zondag zijn wel regulier via Eurosport te zien.

180329 WTCR Journalistenpanel 1 

Voor het ondervragen van de rijders waren twee panels van gerenommeerde internationale autosportjournalisten samengesteld. De eerste vragenronde werd doorgevoerd door (vlnr) José Catano van de Portugese sportkrant Bola, Stefan Ehlen van de Duitse variant van Motorsport.com en Stéphane Barbé van het Franse sportdagblad L'Equipe.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet