Sportscars

Sportscars: 37 inschrijvingen voor Total 6U van Spa-Francorchamps

590df9f4d89df

Het FIA World Endurance Championship gaat volgende maand op Spa-Francorchamps met niet minder dan 37 auto's van start. Naast de 36 auto's die zijn ingeschreven voor het volledige seizoen zal in België ook de G-Drive Racing Oreca 07 Gibson aan de start verschijnen. Roman Rusinov en Jean-Eric Vergne staat ingeschreven op de auto die verder het hele seizoen in de European Le Mans Series te zien zal zijn.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: PR

De deze week gepresenteerde deelnemerslijst voor de seizoensopener op Spa toont een aantal nieuwe namen. Zo zijn Egor Orudzhev en Matevos Isaakyan naast Stephane Sarrazin op de SMP Racing BR Engineering BR1 AER te vinden. Bij ByKolles Racing Team en CEFC TRSM Racing is vooralsnog slechts 1 rijder per auto bevestigd. In totaal verschijnen er op Spa-Francorchamps tien LMP1s aan de start.

In de acht auto's tellende LMP2 klasse vinden we naast de Racing Team Nederland Dallara P217 Gibson van Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Jan Lammers ook de Jackie Chan DC Racing Oreca 07 Gibson van Ho-Pin Tung. Wie naast Tung en Gabriel Aubry de derde rijder op de auto met startnummer 37 wordt is nog niet bekend. De G-Drive Racing Oreca van Rusinov en Vergne is de enige gastauto. Voormalig F1-rijder Pastor Maldonado zal met de DragonSpeed Oreca Gibson in actie komen. Maldonado wordt teamgenoot van Nathanaël Berthon en Roberto Gonzalez.

Volgens de LMGTE Pro deelnemerslijst komen Aston Martin, BMW en Ford met hun volledige Le Mans lineup naar België, maar het Britse Autosport zullen Augusto Farfus, Philipp Eng en Loic Duval de race op Spa laten schieten om deel te nemen aan de DTM wedstrijd op Hockenheim. Tony Kanaan zou voor Ford Chip Ganassi Team UK zijn debuut op Spa maken, na eerder met de Ford te hebben gereden op Daytona en Le Mans.

In LMGTE Am zijn 26 van de 27 beschikbare zitjes vergeven. Alleen bij Dempsey-Proton Racing is nog een plek beschikbaar naast Christian Ried en Matt Campbell. Team Project 1 (Porsche 911 RSR), TF Sport (Aston Martin Vantage) en MR Racing (Ferrari 488 GTE) zullen op Spa hun debuut in het FIA WEC maken.

DEELNEMERSLIJST TOTAL 6U VAN SPA-FRANCORCHAMPS

 

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 29 maart 2018 08:35

  Wat wil "Entry under article 3.3.3 b)" zeggen?

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 29 maart 2018 17:18

  Dat heeft met het inschrijfgeld te maken, zie: https://www.fia.com/file/66423/download/19507?token=yjw812Hd

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 02 april 2018 11:26

  Die Dallara P217 is de enige in zn soort. MMMMMM als dat maar goed gaat.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet