Sportscars

Sportscars: Juan Pablo Montoya met United Autosports naar Le Mans

180328 Montoya 2
Daytona kent hij al, Le Mans wordt een nieuwe ervaring voor Juan Pablo Montoya

Natuurlijk zal de meeste aandacht uitgaan naar Fernando Alonso, maar er is dit jaar nog een prominente coureur actief in Le Mans: Juan Pablo Montoya komt uit voor het Britse United Autosports in de Ligier JS P271, die hij zal delen met Will Owen en Hugo de Sadeleer. Dat maakte het team vanmorgen officieel bekend.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: IMSA

De sportwagenracerij is voor de Colombiaanse oud-F1-coureur en Indy-500-winnaar geen onbekend fenomeen, want dit jaar komt hij voor het Penske-Acura-team uit in het Noord-Amerikaanse IMSA WeatherTech SportscCar Championship. Interessant is dat Montoya met overwinningen in de Formule 1 Grand Prix van Monaco en de Indy 500 al twee van de drie wedstrijden van de felbegeerde 'triple crown' in de autosport gewonnen heeft. Weliswaar schatten we in deze constellatie zijn kansen op het winnen van Le Mans niet al te hoog in, maar hij is wat dat betreft in ieder geval al 33,3 procent verder dan Alonso.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet