Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
TCR Series

TCR: Niels Langeveld snel in TCR Germany Test Oschersleben

Tijdens de TCR Germany Tests in Oschersleben voorafgaande aan het seizoen 2018 liet Niels Langeveld in zijn Racing One Audi RS3 LMS achter de Oostenrijker Harald Prozyck in zijn Opel Astra de tweede snelste tijd noteren.

2018 HP
Harald Prozyck: "Zo snel was een Opel nog nooit"

Tekst en Foto's: Willem J. Staat

Niels Langeveld snel in TCR Germany Test Oschersleben
Ook in de TCR Germany kan men in 2018 een competitief seizoen verwachten. Naar verwachting zullen er bij de openingswedstrijd over 14 dagen ongeveer 25 auto's op de startgrid staan. Tevreden gezichten bij het Team van Racing One en Niels Langeveld. De Nederlander liet tijdens de tweedaagse test op Oschersleben achter de snelle Oostenrijker Harald Prozcyk de tweede snelste tijd noteren. Prozyck liet een tijd van 1.31.995 registreren terwijl Langeveld met 1.32.995 de tweede tijd voor zich op wist te eisen. Daarachter volgde Luca Engstler met de VW Golf GTI TCR.

2018 Langeveld
Niels Langeveld was goed op dreef in Oschersleben.

Harald Prozyck: "Ik geloof niet dat een Opel ooit zo snel geweest is. Totdat we eindelijk de juiste set-up hadden, hebben we veel dingen uitgeprobeerd. Zijn 16 jarige teamgenoot Luke Wankmuller liet meermaals een Top 10 tijd liet registreren.

Tevreden gezichten bij Racing One. Teameigenaar Martin Kohlhaas: "Een supertest, sensationeel. Doordat de auto eigenlijk probleemloos liep konden wij zeer veel data verzamelen. Niels heeft het al over een kampioenschap gesproken en ik ben ervan overtuigd dat we dit jaar geheel vooraan zullen rijden."

2018 Honda Civic
Mike Halder is voorlopig de enige rijder die met een 2018 spec. Honda Civic rijdt.

Team Honda ADAC Sachsen zet voor Mike Halder een gloednieuwe Honda Civic TCR 2018 in. Voorlopig de enige op de inschrijvingslijst. Wolf Power Racing was voor de Brit Alex Morgan met een Renault Megane TCR vertegenwoordigd. Megane initiatiefnemer Franjo Kovac reed met een tweede exemplaar. Tijdens de tests op Oscherleben verliep alles nog niet volledig probleemloos. Voorlopig was de Peugeot 308 TCR nog de grote afwezige in Oschersleben.

2018 Megane
Aanloopproblemen bij de Meganes.

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet