GT

GT: Mercedes domineert pre-season ADAC GT Masters test Oschersleben. Supercompetitief jaar verwacht

De afgelopen twee dagen werd er ter voorbereiding van de seizoensopener in Oschersleben over veertien dagen uitgebreid getest. Aan het eind van alle vijf sessies waren de Mercedes-ingeschreven bolides van HTP en Zakspeed het snelst. De testsessies op maandag werd door de GRT Grasser Lamborghini en de Montaplast by Land Audi beheerst. Ondanks het sterke optreden van Mercedes en Lamborghini verwacht men bij de ADAC een supercompetitief seizoen waarbij de titelstrijd pas bij de seizoenfinale in Hockeheim beslist gaat worden is de verwachting.


2017 Schubert Honda NSX
De grote onbekende is natuurlijk de Schubert Honda NSX. Voorlopig het enige Europese project.

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Mercedes domineert pre-season ADAC GT Masters  test Oschersleben. Supercompetitief jaar verwacht
Met meer dan 36 inschrijvingen verwacht men een supersterk seizoen verklaarde Kay Langendorff van de ADAC tijdens de officiële persconferentie op maandag. Voor 2018 staan er 23 teams met 36 auto's ingeschreven en zijn er maar liefst acht merken vertegenwoordigd. Ferrari keert dit jaar met het HB Team terug terwijl alle ogen natuurlijk gericht zijn op de nieuwe Schubert Honda NSX. Torsten Schubert verklaarde tijdens de persconferentie dat zijn team met de Honda NSX een nieuwe uitdaging zocht.

2018 Schubert Honda NSX
Een prachtige aanwinst voor de ADAC GT Masters 2018. Mogelijk komt er later dit jaar zelfs nog een tweede auto bij.

Torsten Schubert: "Voorlopig is dit het enige Honda-project in Europa. Wij werken inderdaad aan een tweede auto, maar voorlopig is dit een kwestie van financiering. Mogelijk dat deze later in het seizoen ingezet gaat worden." Tweevoudig Le Mans winnaar Timo Bernhard komt in 2018 voor zijn eigen team uit.

2018 Bernhard Scheider Timo Bernhard en Timo Scheider. Veteranen en rookies.

Bernhard: "Oorspronkelijk stond dit niet in de planning maar toen Porsche zich uit het WEC terugtrok moest ik wel keuzes maken. Maar zelfs voor een Le Mans winnaar gaat dit niet gemakkelijk zijn. De laatste maal dat ik een volledig seizoen in Duitsland afwerkte is alweer zeventien jaar geleden toen ik de Duitse Porsche Cup op mijn naam schreef."

2018 Schnitzer BMW Junior
De Schnitzer M6 GT3 van de Junioren Marschall en Bouveng.

Ook BMW-coureur Timo Scheider mocht als ADAC GT Masters rookie voor het voetlicht treden. Scheider: "Is nogal bijzonder om hier als rookie te staan. BMW was natuurlijk vorig jaar met Phillip Eng bijna kampioen. Maar het gaat zeker lastig worden. Ik ben hier natuurlijk wel om de BMW Junioren te pushen. Beide coureurs konden omtrent de titelstrijd geen voorspellingen doen. Bernhard hoopte wel op een Porsche-titel.

Thomas Voss van de ADAC afdeling Sport: " Het is natuurlijk een erg positieve ontwikkeling dat Ferrari en Honda van de partij zijn. Maar de comeback van Phoenix Racing en Team Rosberg zegt iets over de betekenis van de ADAC GT Masters. ADAC Sportpresident Herrmann Tomczyk deed er nog een schepje bovenop. "De ADAC GT Masters heeft zich per jaar verder ontwikkelt en onderstreept hiermee zijn image als één van de sterkste GT-series wereldwijd."

2018 Scheider Jensen Schnitzer Pitstop
Veel pitstop-oefeningen bij Timo Scheider en Mikkel Jensen.

Voor zowel de ADAC F4 als de TCR Germany worden resp. 20 en 25 auto's verwacht. Ditzelfde geldt eveneens voor de Duitse Porsche Carrera Cup waar eveneens 20 auto's verwacht worden. De Formule 4 rijdt overigens dit jaar in het voorprogramma van de Duitse Grand Prix.

2018 HB Racing
De komst van de HB Ferrari F488 is natuurlijk een aanwinst voor de serie.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 28 maart 2018 08:47

  Eerst over anderhalve week maar eens kijken hoe de verhoudingen liggen in Zolder :-) meer dan voldoende Nederlandse inbreng!

  • 0
  • 0
   
  Willem J. Staat 28 maart 2018 10:11

  @Dat is een ander kampioenschap met iets andere parameters.

  • 0
  • 0
   
  Dirk 28 maart 2018 10:28

  Klopt, maar GT3, dus lekker geluid en dikke auto's

  • 0
  • 0
   
  Racing-Fan 28 maart 2018 11:35

  Ik begrijp dat GT Masters dit jaar ook met SRO BoP rijdt dus Zolder zal wel een indicatie zijn hoe de verhoudingen liggen.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet