Diversen

Div: Volop vernieuwing bij toerwagenspecialist Bas Koeten Racing in seizoen 2018

IMG 2357

Met reeds vijf evenementen en enkele testdagen achter de rug in het prille autosportjaar blikt het team van Bas Koeten Racing vooruit op het nieuwe raceseizoen. De vernieuwing van de vloot van raceauto's is in volle gang. Een maand geleden mocht het team zich Launch Customer noemen met de allereerste uitlevering van twee nieuwe CUPRA TCR auto's. Komende maand komen daar nog vijf nagelnieuwe Ford Fiesta Sprint Cup auto's bij die bestemd zijn voor het nieuwe Nederlands Kampioenschap. Deelname aan het Duitse VLN kampioenschap op de beruchte Nordschleife, inclusief 24h Nürburgring, betekent dat een lang gekoesterde wens in vervulling zal gaan.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

IMG 3093


Een reeds goed gevulde kalender voor seizoen 2018 kan opgetekend worden. De populaire 24h Series zijn als sinds jaren een belangrijke pijler in de agenda van Bas Koeten Racing. Inmiddels zijn 24h Dubai en 24h Silverstone achter de rug en kon het team het TCR podium in beide gevallen al bestijgen. Dit jaar wordt tevens ingeschreven voor 12h Imola, 24h Portimao, 24h Barcelona, 12h Spa en 24h COTA USA met meestal wel twee of drie TCR auto's.

IMG 3540

Jelle Koeten: "Wij vinden de TCR divisie van de 24h Series een uitkomst, we rijden met onze CUPRA TCR auto's en die zijn bewezen betrouwbaar. Tegen een overzichtelijk budget strijden we met ons team telkens om de podiumplaatsen in de Touring Car Endurance Series. In 24h Dubai en 12h Spa lieten we opnieuw zien dat we de GT4 auto's voor kunnen blijven in het overall klassement. Ons team fungeert als een geoliede machine, maar dat is logisch na meer dan 60 deelnames aan internationale 12h/24h races."

IMG 3569

Nieuw voor dit jaar is deelname aan populaire wedstrijden van het Duitse VLN kampioenschap op de fameuze Nürburgring Nordschleife. Bas Koeten: "Dit betreft een samenwerking tussen ons team en het Finse team LMS Racing waarmee we eerder successen boekten in 12h Spa en 24h Dubai. Op 7 april nemen we deel aan VLN2, een 4-uurs race op de 'Groene Hel'. Dit is voor ons een oefenrace voor de wedstrijd die al een paar jaar hoog op onze wensenlijst staat: 24h Nürburgring. Die wedstrijd gaan we ook met deze Finse rijdersbezetting rijden temidden van ongeveer 200 deelnemende auto's. Dat moet een ongekend spektakel zijn!"

IMG 3112

In april worden maar liefst vijf nieuwe Ford Fiesta Sprint Cup auto's aan Bas Koeten Racing afgeleverd. Deze klasse debuteert op 18-20 mei bij de Jumbo Familie Racedagen op Circuit Zandvoort. Wim Koeten: "Al direct vanaf de onofficiële aankondiging van deze klasse waren we zeer enthousiast over het concept. Mooie auto's, goede specificaties, aantrekkelijke aanschafprijs en running costs en ook nog eens een supermooie kalender met een goed promotieplan.

IMG 3188

De Ford Fiesta Sprint Cup vult een gat op dat al een paar jaar bestaat in de nationale autosport. V-Max Racing Management, bekend van de organisatie van de Supercar Challenge en GT/Prototype Challenge, pakte de handschoen op en wist binnen een mum van tijd circa 25 deelnemers aan zich te binden. Wij gaan vijf jonge rijders opleiden en proberen hen klaar te stomen voor een mooie toekomst in de autosport."

IMG 3537

Met al deze vernieuwingen kan Bas Koeten Racing zich met recht een echte toerwagenspecialist noemen. Desondanks worden de roots van het team niet vergeten: ook in de clubraces van de DNRT-klasses zal men het team nog geregeld in actie kunnen zien. Bas Koeten: "Met 24h Series, Ford Fiesta Sprint Cup, DNRT, Winterkampioenschap, bedrijfsevenementen, trackdays, testdagen en losse races in het Duitse VLN kampioenschap en in de Supercar Challenge en GT/Prototype Challenge hebben we het al lekker druk. Maar: op korte termijn kunnen we het absolute sportieve hoogtepunt van ons jaarprogramma bekendmaken. Dat zal zeker veel opzien baren! En als dat nog niet genoeg is, hebben we nog een uniek project in het vat zitten waarover binnenkort ook meer bekendgemaakt kan worden.... Wait and see!"

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet