IndyCar

Indycar: Alexander Rossi snel tijdens Roadcourse test Indianapolis

Tijdens de Roadcourse Test op Indianapolis liet 2016 winnaar Alexander Rossi met een ronde van 1.09.08 de snelste tijd noteren. En was daarmee de snelste Honda-rijder. Vanwege de enorm koude temperaturen werd er pas later begonnen. Verrassend was ook het sterke optreden van de Brit Jordan King bij Ed Carpenter Racing

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2018 Rossi Alexander Rossi liet voor Andretti Autosport de snelste tijd noteren.

Alexander Rossi snel tijdens Roadcourse test Indianapolis
Eerder deze week werd er op Barber Motorsports Park nauwelijks aan testen toe gekomen. Op de Brickyard duurde het vanwege de koude temperaturen even voordat er gereden kon worden. Alexander Rossi: " Erg verheugd dat we hier op Indy in tegenstelling tot op Barber Motorsports Park een productieve test konden afwerken. Ons team werkt erg hard en een dag als vandaag is daar representatief voor."

Will Power liet met 1.09.14 de tweede tijd noteren. De Brit Jordan King verraste met 1.09.19. Goed voor de derde tijd. Jordan King: "Het team reageerde op hetgeen dat ik van hen verwachtte en wij hebben enorm veel vooruitgang geboekt." In St. Petersburg startte King als vierde en lag kortstondig aan de leiding

2018 Pagenaud
Volgens Simon Pagenaud is het totaal anders met de nieuwe auto.

De Penske-coureurs Josef Newgarden en Simon Pagenaud lieten met 1.09.22 en 1.09.30 resp. de vierde en vijfde tijd registreren.Pagenaud reed het meeste aantal ronden(105) "Een mooie dag waarbij uiteindelijk het weer toch wel meewerkte en wij reden veel rondjes. Vergeleken met de voorgaande jaren best wel een verandering. De auto gedroeg zich totaal anders en ik moest mijn rijstijl aanpassen. Ik denk wel dat wij vooruitgang geboekt hebben" aldus Pagenaud.

Josef Newgarden De roadcourse op de Brickyard. Indy in tegenovergestelde richting..... Hier zien we Josef Newgarden in actie.

St. Petersburg winnaar Sebastien Bourdais liet de zesde tijd noteren. "Wij hebben veel dingen uitgeprobeerd en voerden nogal wat veranderingen uit. Daarna voelde de auto enorm goed aan" aldus de Fransman.

2018 Telitz
Kans voor de inmiddels 26-jarige Aaron Telitz bij SPM.

2016 Mazda Pro kampioen Aaron Telitz kwam voor het eerst in een Indycar in actie en reed ter kennismaking een aantal ronden bij SPM met de bolide van James Hinchcliffe. Robert Wickens kwam vanwege een spierblessure echter niet in actie op de roadcourse.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet