Racing Shows

Retro: Porsche-, Irmscher- en BMW M1-jubilea centraal op Retro Classics Stuttgart

IMG 0989
Een fraai overzicht ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Irmscher.

Naast de gevestigde Techno Classica in Essen, is er dit weekeinde in Duitsland nog een interessant evenement voor liefhebbers van klassiekers en youngtimers: Retro Classics in Stuttgart. Deze beurs heeft zich de afgelopen jaren ook zeer sterk ontwikkeld en is qua oppervlakte zelfs nog groter dan Essen. Dankzij het expositiecomplex, dat van veel recenter datum is dan de accommodatie in Essen, is de sfeer in Stuttgart lichter en luchtiger en ook het aanbod is er diverser, simpelweg omdat er meer ruimte is. Natuurlijk is het feit dat beide beurzen, net als eerder al in 2012, in hetzelfde (lange) weekeinde gehouden worden, een ronduit stupide situatie. De onderlinge concurrentie is zinloos: Techno Classica, dat dit jaar het dertigjarig jubileum viert, blijft gewoon de toonaangevende Europese beurs en een van de belangrijkste ter wereld, terwijl Retro Classics, met de 18e editie, toch met name Zuid-Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Noord-Italië bedient. Daar is niets mis mee, beide kunnen gewoon naast elkaar bestaan. Van de strijd tussen de twee profiteert niemand: handelaren en bezoekers zijn de dupe, want slechts weinigen kunnen en willen het zich veroorloven om beide te doen. Maar ongeacht dit gekrakeel achter de schermen viel er ook in Stuttgart volop te zien. Na Essen op woensdag toog uw verslaggever dan ook naar Stuttgart om daar op donderdag op Retro Classics aanwezig te zijn.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar Automotive Productions

IMG 0886

Blikvanger in het atrium van de Messe Stuttgart was ditmaal een kleine, maar fijne expositie van zogeheten 'art cars', met de BMW M1 van Andy Warhol als belangrijkste auto. De M1 zouden we nog in vele uitvoeringen tegenkomen, want het 40-jarig jubileum van deze auto is dit jaar een van de belangrijke gebeurtenissen op klassiekergebied, zoals ook in Essen al te zien was.

IMG 0888

IMG 0904

IMG 0944

Revo Classics had een fraaie M1-expositie ingericht met modellen als deze Groep 5-raceuitvoering en erachter een van de auto's uit de Procar-serie...

IMG 0946

...alsmede deze bijzondere Schnitzer-Groep-5-versie.

IMG 0947

Deze is gereden door de Zwitser Marc Surer.

IMG 0907

Geen auto, maar stiekem vinden we zulke houten Riva's ook wel heel erg mooi...

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Rush 23 maart 2018 12:25

  Geweldig, al dat oude en mooie spul, smullen. Ik ben dus inderdaad redelijk van de oude stempel;-). Aangaande de BFGoodrich stickers op de Irmscher Opel; Na dat kampioenschap, werden er een aantal V8Stars voor wat VLN wedstrijden ingezet, waar BF toen hoofdsponsor van was.

  • 0
  • 0
   
  René de Boer 23 maart 2018 12:31

  Klopt, Reinhold Mölig kocht de auto na het einde van de V8STAR-serie van Irmscher en reed er in 2006 enkele VLN-races mee, ondermeer met Volker Strycek en Dirk Adorf.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet