GT

GT: Voormalig DTM kampioen Timo Scheider met BMW in ADAC GT Masters

BMW heeft haar rijderscombinaties voor de ADAC GT Masters 2018 bekend gemaakt. Voormalig DTM kampioen Timo Scheider vormt komend seizoen een combinatie met de Deen Mikkel Jensen. De tweede Schnitzer BMW M6 GT3 zal voor de Junioren Dennis Marschall en Victor Bouveng worden ingezet.

2018 Schnitzer M6
De rijders line-up van BMW Team Schnitzer is bekend.

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport/Willem J. Staat

Voormalig DTM kampioen Timo Scheider met BMW in ADAC GT Masters
BMW sportdirecteur Jens Marquardt noemt het een ideale combinatie. "Timo Scheider en de BMW Motorsport Junioren." Jens Marquardt: "Het BMW Schnitzer Team is een instituut in de internationale GT sport en heeft reeds vorig jaar bewezen om voor de titel te gaan. Timo Scheider is vanwege zijn rijcapaciteiten en zijn persoonlijkheid een grote aanwinst voor dit kampioenschap en een voorbeeld voor onze jeugdige rijders. Onze aktuele Junioren krijgen nu de kans om zich met de beste te meten en van hem te leren. De deelname aan de ADAC GT Masters is voor een belangrijke stap. Ik verheug mij erop om een spannend seizoen te volgen."

Met dit rijderskwartet gaat men bij BMW Team Schnitzer voor een samenstelling uit veel ervaring en veelbelovende talenten. In 2008 en 2009 won Scheider de DTM titel en bestrijdt in 2018 een volledig ADAC GT Masters seizoen. Timo Scheider: "In mijn tweede jaar voor BMW verheug ik mij erop om met een fantastisch team als Schnitzer te mogen samenwerken. Met Mikkel Jensen heb ik een gemotiveerde teamgenoot aan mijn zijde. Ik ben ervan overtuigd dat wij van elkaar kunnen profiteren en succes zullen hebben. Als oud BMW Juniorman heb ik de steun aan jeugdig talent in mijn hart gesloten. Zeker omdat ik in het verleden mijn eigen kart- en Formule 4 team had. Ik verheug me erop om Mikkel en de anderen met mijn ervaring verder te mogen helpen."

Jensen maakt sinds 2017 deel uit van het BMW Junior programma en won in 2014 de ADAC Formule Masters titel. Mikkel Jensen: "Voor mij is het een grote eer om samen met Timo bij BMW Team Schnitzer te mogen rijden. Inmiddels heb ik met alle betrokkenen kennisgemaakt en ben onder de indruk van hun professionaliteit en ervaring."

De tweede Schnitzer BMW M6 GT3 wordt door Dennis Marschall en Victor Bouveng bemand. Marschall reed in 2017 zijn eerste ADAC GT Masters seizoen en behaalde in een Audi R8 LMS meerdere podiumklasseringen in het Junior klassement.

Dennis Marschall: "Hoewel ik nog niet met de BMW M6 gereden heb, heb ik toch ervaring met GT3 auto's opgebouwd. Dit zal mij zeker helpen omdat ik bijna alle circuits en het kampioenschap ken. Ik ben BMW Motorsport ontzettend dankbaar voor dit fantastische programma dat ik dit seizoen mag afwerken. Voor mij is het een grote kans om van Schnitzer en BMW te leren." Victor Bouveng heeft anderzijds veel ervaring met de BMW M6 in de VLN opgedaan. Victor Bouveng: "Toen ik in 2015 in het BMW Juniorprogramma werd opgenomen had ik als doelstelling om mij in de GT3 te vestigen. Dit doel heb ik inmiddels bereikt. Ik verheug mij op de uitdaging en de ADAC GT Masters."

Schnitzer2
Volledig ADAC GT Masters-seizoen voor Timo Scheider.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet