GT

GT4: Mark van der Aa en Koen Bogaerts klaar voor volgende stap met MDM Motorsport-BMW GT4 in GT4 European Series

180321 MDM Motorsport Van der Aa Bogaerts
Mark van der Aa (l.) en Koen Bogaerts, MDM Motorsport-BMW M4 GT4

Na een aantal jaren met succes te hebben gereden in de Supercar Challenge, met de kampioenstitel in 2015 als onbetwist hoogtepunt, zijn Mark van der Aa uit Oisterwijk en Koen Bogaerts uit 's-Hertogenbosch nu klaar om zich te meten op internationaal niveau in de GT4 European Series. In het sterk bezette kampioenschap zullen de twee Nederlandse rijders een BMW M4 GT4 besturen, die zal worden ingezet door het team MDM Motorsport. "Aan de start verschijnen is voor ons al een droom die uitkomt", zegt Mark van der Aa. Zijn teamgenoot Koen Bogaerts benadrukt: "Ondanks dat het misschien als leerjaar wordt gezien willen we ons meten met de besten, onszelf ontwikkelen door met professionals te werken." Het Europese GT4-seizoen start op 7 en 8 april op het Circuit van Zolder in België.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto: PR

Mark van der Aa en Koen Bogaerts zijn nieuw in de gelederen van het team MDM Motorsport uit Badhoevedorp, dat dit jaar voor het eerst onder eigen naam twee BMW M4 GT4's inzet in de GT4 European Series, nadat het de afgelopen jaren al met succes op de achtergrond betrokken was bij een ander team in de serie. Ook kan het team van Mark en Dennis Bus bogen op vele successen met BMW in de Belcar, de wedstrijden van het DNRT, de Supercar Challenge en de Creventic-series. Dennis Bus verklaart: "Koen en Mark zijn nieuw in ons team, maar ze beschikken natuurlijk al over flink wat ervaring. Ze zijn beide super gemotiveerd en we hebben er alle vertrouwen in dat ze goed voor de dag gaan komen."

Gevraagd naar zijn verwachtingen voor het eerste seizoen in de GT4 European Series zegt Mark van der Aa: "Op sportief gebied is het nog moeilijk in te schatten waar we staan. Helaas is de voorbereiding beperkt tot één testdag, dus we hebben niet heel veel tijd om aan de auto te wennen. Ervaring hebben we daarentegen wel en MDM Motorsport is een topteam, dus we hopen snel op snelheid te zijn. Gezien het grote startveld en toch veel ervaren rijders hopen we in de top tien te kunnen rijden."

Teamgenoot Koen Bogaerts zegt: "We hebben al redelijk wat ervaring, maar om in zo'n groot kampioenschap uit te mogen komen is nieuw voor ons. Met dik 40 auto's aan de start zal het zeker niet makkelijk worden, maar wij hebben voldoende honger en ambitie om ook op dit niveau te laten zien waartoe we in staat zijn."

In totaal bestaat het seizoen van de GT4 European Series 2018 uit zes evenementen van elk twee races. Daarbij doet het kampioenschap vijf verschillende landen aan. Het seizoen begint tijdens het eerste weekeinde van april (7 en 8 april) op het circuit van Zolder in België en eindigt medio september (15 en 16 september) op de Nürburgring in Duitsland. Daartussen zijn er wedstrijden op het circuit van Brands Hatch in Groot-Brittannië (5 en 6 mei), het Misano World Circuit Marco Simoncelli in het Italiaanse Misano (23 en 24 juni), Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen (21 en 22 juli) en de Hungaroring nabij de Hongaarse hoofdstad Boedapest (1 en 2 september). Het deelnemersveld omvat 47 ingeschreven auto's van negen verschillende merken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet