Porsche Cups

Jaap van Lagen met topteam terug in Porsche Supercup

jaap-van-lagen

Met Fach Auto Tech vierde Jaap van Lagen in 2015 zijn grootste succes in de Porsche Supercup. Als gastrijder van het Zwitserse topteam wist Jaap de meest prestigieuze wedstrijd van het seizoen te winnen: de race in Monaco. Met ditzelfde Fach Auto Tech komt de professional uit Ede dit seizoen aan de start van de Mobil 1 Porsche Supercup 2018, in het voorprogramma van de Formule 1.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

In 2015 liet Jaap van Lagen iedereen versteld staan in Monaco. Als gastrijder zette hij de Porsche van Fach Auto Tech met een nagenoeg perfecte ronde op de pole position, om daarna de race over 16 ronden op zondagochtend te controleren en te domineren. De winst in de straten van Monaco markeerde het grootste succes van Jaap van Lagen als Porsche coureur.

Bijzondere band
Sinds die zege heeft Jaap van Lagen een bijzondere band met Alex Fach, eigenaar van Fach Auto Tech. In de zoektocht naar snelle rijders klopte de sympathieke Zwitser dit jaar aan bij de ervaren Edenaar. De uitkomst is geweldig voor Jaap van Lagen: hij rijdt het volledige seizoen Porsche Supercup met Fach Auto Tech.

jaap-actie

"Dit is écht fantastisch. Fach Auto Tech is een absoluut topteam met een enorme passie voor het racen met Porsches. Alles is tot in de puntjes geregeld en daarmee maak je het verschil in de Supercup. Kijk hun indrukwekkende erelijst maar na: sinds Fach Auto Tech racet in de Supercup winnen ze races en kampioenschappen", benadrukt Jaap van Lagen. "Dit is echt een geweldige manier om terug te keren in de Porsche Supercup."

Voorprogramma F1
De Porsche Mobil 1 Supercup 2018 omvat 9 ronden, allemaal in het voorprogramma van Max Verstappen en zijn collega Formule 1-coureurs. Jaap start zijn seizoen in Barcelona (Spanje, 13 mei) om daarna terug te keren in de straten van Monaco (27 mei), waarna Red Bull Ring (Oostenrijk, 1 juli), Silverstone (Groot-Brittannië, 8 juli), Hockenheim (Duitsland, 22 juli) en de Hongaroring (Hongarije 29 juli) wordt aangedaan.

Op 26 augustus staat de thuisrace van Jaap op het programma: de ontmoeting op Spa-Francorchamps in België, waarna de rijder van Fach Auto Tech de laatste Europese wedstrijd racet op Monza (Italië, 2 september). Voor de seizoensfinale reist Jaap naar Mexico, waar op 28 oktober de seizoensfinale in twee races wordt verreden op het Autodromo Hermanos Rodriguez.

Met dank aan sponsors
De comeback van Jaap van Lagen in de Porsche Supercup met Fach Auto Tech wordt mede mogelijk gemaakt door gepassioneerde partners, waarvan velen Jaap al meerdere jaren ondersteunen: Ciass Ede, Duits bouwmaterialen, Energy Bullets, FEBO, Gebr. Stroomberg, Hilvasco, Joalpe.eu, Oranjedak, Orient Shipping Rotterdam, Polskamp Meat Industrie, RaceArt, Tegels Meijer Sanitair, Zantingh.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet