GT

GT: Kampioensteam Callaway met nieuwe rijderscombinatie in ADAC GT Masters

Het Callaway kampioensteam treedt in 2018 met een volledig nieuwe rijderscombinatie in de ADAC GT Masters aan. Vorig jaar won het team de rijders, team en juniorentitel. Marvin Kirchhofer bestrijdt het volledige seizoen als opvolger van Jules Gounon. Callaway-monument Daniel Keilwitz heeft voor de twee openingswedstrijden elders verplichtingen.


2018 Callaway1

Gaat Callaway met de nieuwe rijderscombinatie weer voor de titel?

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Kampioensteam Callaway met nieuwe rijderscombinatie in ADAC GT Masters
Marvin Kirchhofer(24) en Frank Kechele(31) vormen dit jaar samen een combinatie in de ADAC GT Masters. Voor het seizoen 2018 fungeert Mike Gramke als teammanager en neemt daarbij de positie in van stuwende kracht Giovanni Ciccone, die het wat rustiger aan gaat doen.

Mike Gramke: "Marvin Kirchhofer heeft in 2017 zijn talent duidelijk laten zien. Met Frank Kechele en Daniel Keilwitz beschikt hij over twee sterke teamgenoten en van hun ervaring kan hij duidelijk profiteren. Vanwege een dataclash zal Frank Daniel in Oschersleben en Most vervangen. Frank behoort altijd tot één van de snelste in het startveld en de CV van Daniel in de ADAC GT Masters is indrukwekkend."Het succesvolle Callaway Team(27 ADAC GT Masters-overwinningen) koos dit jaar voor de "jonge wilde generatie".

Voor Kirchhofer betekent het zijn tweede ADAC GT Masters seizoen. In 2017 vormde hij bij HTP samen met Indy Dontje een combinatie. Marvin Kirchhofer: "Ik ben erg verheugd dat ik met de Callaway Competition mag racen. Onlangs heb ik de Corvette in Frankrijk getest en ik had direct een positieve indruk. Als vervanger van kampioen Jules Gounon wil hij graag in diens voetsporen treden. Marvan Kirchhofer: "Ik wil in ieder geval mijn allereerste overwinning behalen en zoveel mogelijk punten verzamelen. Dat is mijn doel. Wat het kampioenschap betreft moeten wij kijken hoe het seizoen zich gaat ontwikkelen. Nadat ik vorig jaar vanuit de eenzitters een overstap gemaakt had, kwam er nogal wat op mij af. Maar nu beschik ik in de GT Sport over duidelijk meer routine en kan mij op de belangrijkste dingen concentreren. Dit geeft mij zelfvertrouwen." Kirchhofer won in 2012 de ADAC Formule Masters titel.

Frank Kechele: "Ik verheug mij er enorm op dat ik sinds de seizoensfinale 2015 weer bij ben en voor Callaway aan de start mag verschijnen. Als je voor Callaway start, dan weet je dat er een competent team achter je staat. Ik wil ze bij de eerste twee wedstrijden helpen en zoveel mogelijk punten verzamelen."

2018 Callaway 2

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 20 maart 2018 14:35

  Geldt de Callaway Corvette niet als "prototype GT3" waarvan er volgens de nieuwe regels te weinig straatvarianten zijn gemaakt?

  • 1
  • 0
   
  Willem J. Staat 20 maart 2018 14:37

  De Callaway is geen Protoype GT3, wordt in de VS gewoon verkocht. ADAC GT Masters rijdt overigens ook niet volgens SRO reglement.

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 20 maart 2018 14:49

  De nieuwe regels hebben te maken met het aantal GT3s dat een fabrikant maakt, niet het aantal straatauto's. Kleinere fabrikanten als Callaway kregen hiervoor een uitzondering heb ik gelezen, omdat ze ook niet de middelen van een grote fabrikant hebben. Willem, ging juist dit seizoen de GT Masters niet met SRO BoP rijden?

  • 1
  • 0
   
  Willem J. Staat 20 maart 2018 17:45

  @anonieme gebruiker. Volgende week meer hierover.

  • 1
  • 0
   
  Marcel ten Caat 20 maart 2018 17:57

  @Anonieme gebruiker: helemaal juist. ADAC GT Masters heeft dit jaar de SRO Balance of Performance. Daarnaast heeft Callaway een uitzondering, een "tuner homologation".

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 21 maart 2018 07:54

  Niet Willem tegenspreken hoor. Regel 1 Willem heeft altijd gelijk. Regel 2 zo niet dan toch.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet