Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Kampioensteam Callaway met nieuwe rijderscombinatie in ADAC GT Masters

Het Callaway kampioensteam treedt in 2018 met een volledig nieuwe rijderscombinatie in de ADAC GT Masters aan. Vorig jaar won het team de rijders, team en juniorentitel. Marvin Kirchhofer bestrijdt het volledige seizoen als opvolger van Jules Gounon. Callaway-monument Daniel Keilwitz heeft voor de twee openingswedstrijden elders verplichtingen.


2018 Callaway1

Gaat Callaway met de nieuwe rijderscombinatie weer voor de titel?

Tekst en Foto's Willem J. Staat

Kampioensteam Callaway met nieuwe rijderscombinatie in ADAC GT Masters
Marvin Kirchhofer(24) en Frank Kechele(31) vormen dit jaar samen een combinatie in de ADAC GT Masters. Voor het seizoen 2018 fungeert Mike Gramke als teammanager en neemt daarbij de positie in van stuwende kracht Giovanni Ciccone, die het wat rustiger aan gaat doen.

Mike Gramke: "Marvin Kirchhofer heeft in 2017 zijn talent duidelijk laten zien. Met Frank Kechele en Daniel Keilwitz beschikt hij over twee sterke teamgenoten en van hun ervaring kan hij duidelijk profiteren. Vanwege een dataclash zal Frank Daniel in Oschersleben en Most vervangen. Frank behoort altijd tot één van de snelste in het startveld en de CV van Daniel in de ADAC GT Masters is indrukwekkend."Het succesvolle Callaway Team(27 ADAC GT Masters-overwinningen) koos dit jaar voor de "jonge wilde generatie".

Voor Kirchhofer betekent het zijn tweede ADAC GT Masters seizoen. In 2017 vormde hij bij HTP samen met Indy Dontje een combinatie. Marvin Kirchhofer: "Ik ben erg verheugd dat ik met de Callaway Competition mag racen. Onlangs heb ik de Corvette in Frankrijk getest en ik had direct een positieve indruk. Als vervanger van kampioen Jules Gounon wil hij graag in diens voetsporen treden. Marvan Kirchhofer: "Ik wil in ieder geval mijn allereerste overwinning behalen en zoveel mogelijk punten verzamelen. Dat is mijn doel. Wat het kampioenschap betreft moeten wij kijken hoe het seizoen zich gaat ontwikkelen. Nadat ik vorig jaar vanuit de eenzitters een overstap gemaakt had, kwam er nogal wat op mij af. Maar nu beschik ik in de GT Sport over duidelijk meer routine en kan mij op de belangrijkste dingen concentreren. Dit geeft mij zelfvertrouwen." Kirchhofer won in 2012 de ADAC Formule Masters titel.

Frank Kechele: "Ik verheug mij er enorm op dat ik sinds de seizoensfinale 2015 weer bij ben en voor Callaway aan de start mag verschijnen. Als je voor Callaway start, dan weet je dat er een competent team achter je staat. Ik wil ze bij de eerste twee wedstrijden helpen en zoveel mogelijk punten verzamelen."

2018 Callaway 2
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet