GT

GT4: Europees GT4-programma voor BMW Motorsport Junior-rijdster Beitske Visser

180315 GT4 Visser Menzel 1
Beitske Visser (l.) en Nico Menzel rijden dit seizoen in de GT4 European Series

Er is al een aantal keren gevraagd naar wat er dit seizoen voor Beitske Visser als junior-rijdster van BMW Motorsport op het programma staat, en eindelijk kan die vraag nu worden beantwoord: samen met haar Duitse mede-BMW-junior Nico Menzel zal onze landgenote het komende seizoen in actie komen met een BMW M4 GT4 van het Duitse team RN Vision STS in de GT4 European Series. Voor beide is de BMW M4 GT4 geen onbekende grootheid: Visser won vorig jaar in Barcelona met de auto al een race en Menzel was betrokken bij de ontwikkeling van de auto.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

BMW Motorsport hulde zich lang in stilzwijgen over de plannen die het voor Beitske Visser voor het komende seizoen in petto had, maar het is verheugend te constateren dat ze nu in ieder geval een volledig programma krijgt voorgeschoteld, in plaats van de incidentele races waarvan vorig jaar sprake was. "Ik verheug me erop, samen met Nico in de BMW M4 GT4 te kunnen racen", zegt Visser, die vorige week samen met de andere BMW-rijders de meerdaagse fitnesstraining bij Formula Medicine van Riccardo Ceccarelli in het Italiaanse Viareggio afwerkte. "Vorig jaar kon ik in Barcelona al met de auto rijden en daar heb ik samen met Dennis Marschall direct gewonnen. Nu hoop ik natuurlijk samen met Nico op dit succes te kunnen voortbouwen."

180315 GT4 Visser Menzel 2
De BMW M4 GT4 wordt ingezet door het Duitse team RN Vision STS

Vorige week donderdag namen Visser en Menzel al met de BMW M4 GT4 deel aan de officiële testdag van de GT4 European Series op het circuit van Zolder. De inzet van de auto zal worden verzorgd door RN Vision STS, afkomstig uit de Duitse stad Mönchengladbach, dat sinds 2016 in diverse raceseries actief is. Naast de auto voor de beide BMW-junioren zet het team nog twee BMW's tijdens de GT4 European Series in. "Voor ons is de samenwerking met BMW Motorsport in het kader van het juniorprogramma een bijzondere erkenning en een grote uitdaging, maar vooral een unieke kans voor ons opkomende team", zegt managing director Marek Zuchowski.

180315 GT4 Visser Menzel 3

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet