DTM

DTM: Zolder niet meer op DTM-kalender voor 2001

De DTM komt volgend seizoen niet, zoals eerder gepland, in actie op het Circuit van Zolder. Ook de geplande race in Donington werd van de kalender geschrapt. Zo blijft het evenement van 22 en 23 september op Circuit Park Zandvoort het enige optreden van de DTM in de Benelux. Wel hebben de Duitse autosportfederatie DMSB en de DTM-organisatie ITR de intentie uitgesproken om voor het jaar 2002 het aantal races buiten Duitsland uit te breiden van twee naar vier.

Tekst: René de Boer

Naar verluidt is met name de FIA enigszins ontstemd over het feit dat door de DTM-organisatie geen toestemming is gevraagd voor het houden van meerdere buitenlandse races. Voor een nationaal kampioenschap mag zoals bekend een buitenlandse wedstrijd worden verreden, terwijl voor een Cup of Masters, zoals de DTM, weliswaar meerdere evenementen over de grens zijn toegestaan, maar dit moet wel worden aangemeld. Om de gemoederen enigszins te bedaren heeft de ITR nu twee van de vier geplande buitenlandse wedstrijden van de kalender gehaald. Dat betekent ook een tegemoetkoming aan Opel, dat zich meerdere malen uitsprak tegen een race in Donington, met hoge transportkosten van dien."Wij hadden van meet af aan maar tien races ingepland", aldus een Opel-woordvoerder.

De rest van de kalender is ook enigszins omgegooid. Het weekeinde van de Zolder-race, 12 augustus, is nu ingenomen door de A1-Ring in het Oostenrijkse Zeltweg, terwijl de finale op Hockenheim nu in het oorspronkelijke Donington-weekeinde (7 oktober) is gepland. De start van het seizoen blijft onveranderd op 22 april op Hockenheim. In 2002 wordt de huidige rollende start in de DTM vervangen door een staande start zoals in de Formule 1. Ook wordt dan het aantal buitenlandse races uitgebreid van twee naar vier."Dat is nodig omdat ook in het buitenland gelukkig veel interesse voor de DTM bestaat", aldus ITR-voorzitter Hans Werner Aufrecht.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet