DTM

DTM: Nieuws over Joachim Winkelhock en gerucht over Christijan Albers

Joachim Winkelhock tekent DTM-contract bij Opel

Na tien jaar met bijzonder veel succes voor BMW actief te zijn geweest, verhuist toerwagen-specialist Joachim Winkelhock dit seizoen naar Opel. De rijder uit de omgeving van Stuttgart tekende een twee-jarig contract voor deelname met Opel aan de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Daarmee is Winkelhock, die met BMW ondermeer STW- en BTCC-kampioen werd en afgelopen jaar de 24 Uur van Le Mans won, de vierde rijder die bij Opel vaststaat. De andere bekende namen waren die van Eric Hélary, Manuel Reuter en Uwe Alzen."Het was niet makkelijk voor mij om afscheid te nemen van BMW, waarmee ik zo lang een zo goede relatie heb gehad. Maar mijn hart ligt nu eenmaal bij de toerwagens, en op dat gebied kon BMW me niets bieden. We zijn in goede harmonie uiteen gegaan."

Christijan Albers met Opel in DTM?

opeldtmDoorgaans goed geïnformeerde bronnen in Duitsland melden dat Christijan Albers het komend seizoen wel eens met Opel zou kunnen deelnemen aan de nieuwe Deutsche Tourenwagen Masters. In navolging van Mercedes werkt ook Opel aan de opzet van een Junior-team, waarin enkele jonge, veelbelovende racetalenten een kans krijgen. Gezien de link tussen Albers en het merk uit Rüsselsheim bestaat de mogelijkheid dat de Larense rijder van dit team deel zal uitmaken. Albers won vorig jaar de Duitse Formule 3-titel in het Opel-fabrieksteam van Bertram Schäfer.

"Het zou kunnen", zegt Albers zelf, gevraagd om een reactie. "Natuurlijk heb ik contact met Opel, maar ik ben ook nog in gesprek met Mercedes, en Formule 3000 is ook nog niet uitgesloten. Er zijn nog diverse mogelijkheden, en het zal zeker wel februari worden voordat er iets defintiefs te zeggen is." Op de vraag wat het meest waarschijnlijk is, een toerwagen of een formulewagen, wil Albers geen antwoord geven. Na enige aarzeling: "Dat kan ik gewoon niet zeggen. Ik houd alle mogelijkheden nog open, maar ik ga wel iets internationaals rijden."

Tekst: René de Boer
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet