DTM

DTM: Abt start met Audi TT in DTM

audidtm

Eindelijk is het officieel: Team Abt Sportsline verschijnt met drie Audi TT's aan de start van de nieuwe DTM. Het team, dat vorig jaar de titel behaalde in het Duitse STW-kampioenschap, kreeg het groene licht van de Duitse autosportfederatie DMSB. Om de TT te kunnen laten racen, is een uitzondering gemaakt op het DTM-reglement voor de duur van twee jaar. Als coureurs staan STW-kampioen Christian Abt en de Deen Kris Nissen vast. De naam van de derde rijder wordt binnen twee weken bekend, terwijl het team van plan is om in de tweede helft van het seizoen een vierde auto in te zetten. De auto's worden aangedreven door een 450 pk V8-motor, die vroeger al door Audi in de DTM werd toegepast.

Tekst: René de Boer

"We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe DTM een succes wordt en daarom wilden we er graag vanaf het begin bij zijn", zei teambaas Hans-Jürgen Abt. "Ik ben blij dat we nu toestemming hebben gekregen en samen met Mercedes en Opel aan de opbouw van de nieuwe DTM kunnen werken." Coureur Christian Abt ziet het komende seizoen als een leerjaar: "We willen zoveel mogelijk ervaring opdoen, zodat we in 2001 vooraan mee kunnen strijden. Ik vind het in ieder geval fantastisch dat ik in zo'n populaire klasse kan meerijden." Teamgenoot Kris Nissen beschikt al over de nodige DTM-ervaring, hij reed ondermeer voor BMW en Alfa Romeo. "Het is een goede zaak dat er dankzij Abt Sportsline meteen al een derde merk bij is", aldus de Deen.

Het team uit Kempten in Zuid-Duitsland zorgt zelf voor de opbouw en de ontwikkeling van de auto's, zonder ondersteuning vanuit de Audi-fabriek in Ingolstadt. "Audi concentreert zich volledig op Le Mans", verklaart Hans-Jürgen Abt. "Maar wij zijn de grootste tuner ter wereld van Volkswagen en Audi, dus ik ben ervan overtuigd dat we er ook in slagen om een competitieve DTM-auto te bouwen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet