DTM

DTM: Laurent Aiello met Abt-Audi TT in DTM

Vorige week was Autosport.nl even op bezoek in het hoofdkwartier van Team Abt Sportsline in het Zuidduitse Kempten. Gevraagd naar de derde rijder in zijn DTM-team hulde directeur Hans-Jürgen Abt zich nog in stilzwijgen. "Maar reken er op dat het een behoorlijke verrassing wordt", zei hij. Inmiddels is de kogel door de kerk: regerend BTCC-kampioen Laurent Aiello start voor het Abt-team in de DTM!

Tekst: René de Boer

aiello
Met de 30-jarige Aiello heeft Team Abt Sportsline een van de succesvolste toerwagencoureurs van de afgelopen jaren binnen de gelederen. Na successen in de karting stapte hij over naar de autosport en won in 1990 de Formule 3-race in Monaco. Na twee jaar in de Formule 3000 zag Aiello meer perspectief in de toerwagens. In 1994 werd hij Frans Superturisme-kampioen met een Peugeot 405. In 1996 debuteerde hij met het Peugeot-fabrieksteam in de Duitse STW-Cup, die hij een jaar later op zijn naam schreef. In 1998 moest hij nipt de STW-titel aan Johnny Cecotto laten, maar afgelopen seizoen behaalde hij opnieuw een aansprekend kampioenschap: met het Vodafone Nissan-team werd hij eerste in het BTCC. In 1998 maakte Aiello deel uit van het winnende Porsche-team tijdens de 24 Uur van Le Mans, nota bene zijn debuut in de Franse klassieker. Vorig jaar startte Aiello voor Audi in Le Mans en ook voor dit jaar maakt hij deel uit van het Audi-fabrieksteam.

"Mijn deelname in Le Mans is voor mij erg belangrijk, en dat was dan ook een van de voornaamste redenen om voor een DTM-project met Abt te kiezen", verklaart Aiello. De DTM-ronde op Oschersleben (18 juni) valt samen met Le Mans, maar zowel Christian Abt als Laurent Aiello kunnen dat weekeinde toch in Frankrijk racen. Hans-Jürgen Abt: "Voor ons is 2000 een leerjaar, dus dan kunnen Christian en Laurent wel een race missen. Het is voor ons belangrijk dat we van Laurents enorme ervaring kunnen profiteren!"


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet