DTM

DTM: Eerste DTM-tests succesvol

mercedes

Mercedes en Opel hebben vorige week eerste tests uitgevoerd met de nieuwe auto's voor de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM), die op 28 mei in Hockenheim van start gaat. Bij Opel ging het om de eerste 'roll-out', die werd uitgevoerd op het privé-circuit Anneau du Rhin in het Franse Colmar.

opelSportdirecteur Volker Strycek en fabrieksrijder Manuel Reuter namen de eerste kilometers voor hun rekening. Beiden uitten zich tevreden over de nieuwe Astra Coupé met V8-motor, waarmee Opel dit seizoen in de DTM uitkomt.


Tekst: René de Boer
Foto's: Kräling/Opel, Wilhelm/Mercedes

Bij Mercedes is men met de voorbereidingen al een stuk verder. Het team HWA werkte met Klaus Ludwig en Bernd Schneider op het circuit van Vallelunga nabij Rome een volledig driedaags testprogramma af, waarbij vooral werd gewerkt aan de afstelling van de auto.

"Ik ben echt onder de indruk", meldde Bernd Schneider na afloop. "De auto was meteen snel, maakt een fantastisch geluid en is spectaculair om te rijden." Ook oud-kampioen Klaus Ludwig stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. "Ik ben blij dat ik weer eens in zo'n lekkere auto kan zitten. Het rijdt als een sportwagen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet