DTM

DTM: Phoenix Racing tweede Opel-team in DTM

Het vorig jaar opgerichte team Phoenix Racing, gehuisvest in het gehucht Meuspath bij de Nürburgring, wordt naast Holzer het tweede Opel-fabrieksteam in de nieuwe Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Het team onder leiding van Ernst Moser zet twee Opels Astra V8 Coupé in voor Manuel Reuter en Michael Bartels.

Tekst: René de Boer

"Phoenix heeft een zeer ervaren en gemotiveerde ploeg mensen. Ik ken Ernst Moser en zijn medewerkers al vanuit de DTM en ITC en waardeer ze bijzonder", zegt Opel-sportdirecteur Volker Strycek. "Bovendien bleek al in 1997 dat de rijderscombinatie van Manuel Reuter en Michael Bartels goed is." Reuter (38), die in het Oostenrijkse Saalfelden woont, heeft twee overwinningen bij de 24 Uur van Le Mans op zijn palmarès staan. Daarnaast won hij in 1996 de titel in het toenmalige International Touring car Championship (ITC) met een Opel Calibra. Hij verheugt zich op de nieuwe DTM. "Zeker sinds ik de eerste testritten met de Astra V8 Coupé heb gemaakt", lacht hij.

Michael Bartels verwierf, naast zijn sportieve activiteiten, vooral bekendheid als de partner (inmiddels ex-partner) van tennis-ster Steffi Graf. Na een mislukte Formule 1-campagne met Lotus in 1991, bij vier pogingen viermaal niet gekwalificeerd, richtte hij zich op sport- en toerwagens. Sinds vorig jaar werkt hij samen met het Phoenix-team, waarvoor hij afgelopen seizoen een Audi A4 quattro in het Duitse STW-kampioenschap bestuurde. Binnenkort rijdt Bartels zijn eerste meters in de DTM-Opel. "Ik kan het nauwelijks afwachten", aldus de 32-jarige rijder uit Plettenberg.

reuter
Manuel Reuter


Phoenix-teambaas Ernst Moser is verheugd over de samenwerking met Opel. Na jarenlang als engineer bij Zakspeed te hebben gewerkt, richtte hij begin vorig jaar zijn eigen team op en was in het STW-kampioenschap meteen behoorlijk succesvol. Medio 1999 betrok Phoenix het nieuwe onderkomen op het industrieterrein bij de Nürburgring. "De samenwerking met Opel is voor Phoenix Racing een spannende uitdaging, en we zullen er alles aan doen, om met en voor Opel succesvol te zijn", aldus Moser. Naast Reuter en Bartels in het Phoenix-team rijden Eric Hélary, Uwe Alzen en Joachim Winkelhock in het Opel Team Holzer, plus hoogstwaarschijnlijk Roland Asch bij Irmscher. Over de andere twee plaatsen bij Opel (Euroteam? Stefano Modena en een nog nader te benoemen junior, mogelijk Timo Scheider) bestaat officieel nog geen duidelijkheid.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet