DTM

DTM Kort Nieuws

Opel heeft bevestigd dat het Irmscher-team als officieel fabrieksteam met één Opel Astra Coupé V8 in de nieuwe DTM zal starten. De rijder staat nog niet vast, maar volgens ingewijden behoren Roland Asch, Christian Menzel en oud-Formule 1-coureur Christian Danner tot de grootste kanshebbers. "Opel heeft een zware stem in het kapittel waar het de aanstelling van de rijder betreft. Ik denk dat er nog wel twee, drie weken overheen zullen gaan voordat we weten wie het wordt", verklaarde directeur Günther Irmscher op de beurs Techno Classica in Essen tegenover Autosport.nl.

Na het vastleggen van Laurent Aiello zorgde het Team Abt Sportsline opnieuw voor een klapper: de vierde Audi TT van het team in de nieuwe DTM zal worden bestuurd door de 25-jarige Britse coureur James Thompson. De Brit combineert het DTM-programma met zijn activiteiten als Honda-fabriekscoureur in het BTCC. Saillant detail: de firma Fosstech, die de opbouw van de Audi's TT verzorgt, is eigendom van James Thompsons vader. Zijn eerste DTM-optreden beleeft Thompson op 18 juni in Oschersleben, wanneer Laurent Aiello en Christian Abt in Le Mans actief zijn. Daarna rijdt hij vanaf de ronde op de Sachsenring (6 augustus) alle resterende DTM-races.

Opel testte deze week drie dagen lang op de A1-Ring in Oostenrijk. Er werden vele testkilometers afgelegd en volgens informatie van Opel's perswoordvoerder Uwe Baldes was het team bijzonder tevreden met de opgedane ervaringen. Michael Bartels en Manuel Reuter reden voor de eerste maal met de auto van het Phoenix-team, terwijl Uwe Alzen, Eric Hélary en Joachim Winkelhock namens het Holzer-team in actie kwamen. Ook Opel-sportdirecteur Volker Strycek legde vele ronden af.

Tekst: René de Boer
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet