DTM

DTM: Joachim Winkelhock snelste in DTM-test op Hockenheim

Opel-coureur Joachim Winkelhock was de snelste tijdens de driedaagse DTM-test op het circuit van Hockenheim, waar op 28 mei het seizoen van start gaat. De rijder van het Opel Team Holzer was met zijn Astra V8 Coupé 0,08 seconde sneller dan de Portugees Pedro Lamy, die uitkomt voor het Mercedes-team van Keke Rosberg. De tijden van vrijwel alle coureurs lagen dicht bij elkaar: tussen de eerste negen rijders zat een verschil van minder dan vier tienden van een seconde.

Tekst: René de Boer
Foto: Rebocar

winckelhockNaast Winkelhock kwamen ook Uwe Alzen en Eric Hélary voor het Opel Team Holzer in actie. Voor het team Phoenix Racing startten Michael Bartels en Manuel Reuter, voor het eerst elk met een eigen auto. De bolide van Reuter, chassisnummer RC07, was door het team in zeven dagen (en nachten!) opgebouwd. Opel heeft inmiddels ook bekendgemaakt dat Timo Scheider als junior-rijder in de DTM aan de start verschijnt. Het team is nog niet bekend, maar insiders gokken op het Italiaanse Euroteam. In dat geval zou Stefano Modena de teamgenoot van Scheider worden. Ook de rijder bij Irmscher is nog niet ingevuld, maar dit kan slechts een kwestie zijn van dagen.

Bij Mercedes kwamen opnieuw alle acht fabrieksrijders in actie. In de auto's van het HWA-team reden eerst de beide junioren Thomas Jäger en Marcel Fässler, daarna kwamen routiniers Bernd Schneider en Klaus Ludwig in actie. De teams van Rosberg en Persson waren beide met een auto aanwezig, die werd gedeeld door respectievelijk Darren Turner en Pedro Lamy en Marcel Tiemann en Peter Dumbreck. Een aantal rijders probeerde long-runs te rijden op de slotdag, hetgeen voor de meesten probleemloos verliep. "Ik kan nauwelijks wachten tot het seizoen begint", verklaarde Mercedes-coureur Darren Turner.

Testtijden Hockenheim
1. Joachim Winkelhock, Opel Astra V8 Coupé, 1.01,51
2. Pedro Lamy, Mercedes-Benz CLK DTM, 1.01.59
3. Darren Turner, Mercedes-Benz CLK DTM, 1.01,69
4. Manuel Reuter, Opel Astra V8 Coupé, 1.01,73
5. Bernd Schneider, Mercedes-Benz CLK DTM, 1.01,73
6. Michael Bartels, Opel Astra V8 Coupé, 1.01,76
7 .Uwe Alzen, Opel Astra V8 Coupé, 1.01,85
8. Peter Dumbreck, Mercedes-Benz CLK DTM, 1.01,90
9. Klaus Ludwig, Mercedes-Benz CLK DTM, 1.02.01

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet