DTM

DTM: Vierde Abt-Audi TT-R nog niet aan de start

De vierde Abt-Audi TT-R, bestemd voor de Britse coureur James Thompson, verschijnt voorlopig nog niet aan de start in de Deutsche Tourenwagen Masters (DTM). Teambaas Hans-Jürgen Abt verklaarde: "We hebben voorlopig nog teveel te doen om onze huidige drie auto's competitief te maken. Dan heeft het geen zin om met alle geweld een vierde auto in te zetten.

Tekst: René de Boer
Foto: Team Abt Sportsline / Speedpool

abt4talAanvankelijk was voorzien dat het Abt-team vanaf de komende race, 6 augustus op de Sachsenring, met vier auto's zou aantreden. Tot dusver werd met drie TT's gereden, voor Christian Abt, Kris Nissen en Laurent Aiello. Omdat het team pas zeer laat het groene licht kreeg voor deelname aan de DTM, kon ook pas laat met de ontwikkeling van de wedstrijdauto worden begonnen. "Daarvan ondervinden we nu de gevolgen. We zijn nog steeds bezig om de achterstand in te lopen, maar we komen wel steeds verder", aldus Hans-Jürgen Abt.

Coureur Thompson, die zijn DTM-activiteiten combineert met zijn taak als Honda-fabriekscoureur in de BTCC, gaat ervan uit, dat hij slechtséén race zal missen en er op 20 augustus op de Nürburgring bij is. Abt wilde dit echter niet bevestigen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet